Robotul Alisa și angajații „împietriți” pe scaune. Cum s-a transformat vizita lui Putin la compania Yandex într-o comedie neagră

Data actualizării: Data publicării:
2

O îndelung așteptată și riguros planificată vizită a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, la sediul gigantului din domeniul IT Yandex, nu a ieșit așa cum și-ar fi dorit organizatorii. Mai precis, conform relatărilor din presa rusă, evenimentul s-ar fi „contaminat” rapid de ingredientele unei comedii negre.

Directorii Yandex pregătiseră vizita lui Putin în așa fel încât să coincidă cu marja celei de-a 20-a aniversări a companiei, pe 23 septembrie, transmite The Moscow Times.  Staff-ul președintelui rus a organizat vizita, joi, 21 septembrie.

Liderul de Kremlin și-a făcut intrarea în sediul companiei însoțit de un alai de ziariști și televiziuni. Potrivit site-ului de știri Meduza, cu jumătate de oră înainte de sosirea lui Vladimir Putin, angajaților li s-ar fi ordonat să nu se ridice din scaune, nici măcar dacă ar fi avut nevoie urgentă la toaletă. Mai mult, cine ar fi vrut să rămână joi acasă, ar fi avut permisiunea – și chiar încurajarea - conducerii companiei.

„Infamul” angajat Alexei Sokirko și „lista neagră”

Numai că, informează sursa citată, unul dintre angajați, Alexei Sokirko, a ales, totuși, să vină la muncă. Ca să afle, însă, conform relatării sale de pe Facebook, că nu putea intra în clădire, deoarece s-ar fi numărat printre persoanele de pe „lista neagră” a Serviciului Federal de Gardă. Site-ul Meduza citează o discuție purtată pe Roem.ru în care Sokirko ar fi sugerat că nu ar fi ezitat să îl scuipe „în față” pe Vladimir Putin dacă s-ar fi întâlnit cu el pe holurile clădirii. 

Publicația The Bell citează surse din cadrul Yandex cărora li s-ar fi recomandat să nu se îmbrace ca pentru o vizită de la nivel înalt, ci să poarte haine „cât mai apropiate de viață adevărată”.

„Putin ar trebui să fie înconjurat de fețe tinere și optimiste”, a declarat una dintre surse pentru The Bell.

Dialogul dintre Putin și Alisa. Plus o replică despre foci

Corespondentul special al tabloidului Komsomolskaya Pravda, Dmitri Smirnov, a publicat pe contul său de Twitter o înregistrare video în care liderul de la Kremlin poartă o discuție cu un robot numit Alisa, un program de inteligență artificială dezvoltat în laboratoatrele Yandex.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atunci când un angajat al Yandex i-ar cerut robotului să spună cine va fi viitorul președinte al Rusiei, Alisa ar fi răspuns că „nu are suficiente informații”, conform relatării lui Smirnov. Inițial, Putin ar fi fost avertizat că au „umplut-o” pe Alisa cu informații din clasicii ruși și că trecea printr-un episod de „depresie”.

Dmitri Smirnov a scris în Komsomolskaya Pravda că Vladimir Putin, auzind de starea proastă în care se afla Alisa, ar fi întrebat robotul: „Te tratează rău aici?”. Alisa i-ar fi răspuns prompt: „O să iau în calcul asta”. Iar președintele rus le-ar fi zis, dezamăgit, angajaților Yandex: „Refuză să răspundă”.

Dialogul Putin-Alisa s-ar fi mutat apoi spre un alt subiect: focile. Liderul de la Kremlin a întrebat-o ce face, iar Alisa i-ar fi răspuns, potrivit relatării din Komsomolskaya Pravda: „Mă uit pe Yandex la poze recente cu foci. Focile sunt cele mai tari!”.

Ca aerul de fiasco al evenimentului să fie complet, după vizita lui Vladimir Putin, sediul Yandex a fost evacuat de urgență, în urma unei amenințări cu bombă, transmite agenția TASS.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri