Video Rusia a testat o rachetă nucleară a doua zi după discursul prin care Putin a amenințat Occidentul

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a testat o rachetă nucleară strategică
Rusia a testat o rachetă nucleară strategică Yars. Foto: Profimedia

Rusia a testat o rachetă nucleară strategică la doar 24 de ore după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat o amenințare nucleară la adresa Occidentului. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă a anunţat vineri că a efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală Yars, lansată de la cosmodromul din Pleseţk, folosit de obicei pentru lansarea sateliţilor militari.

„Un pluton al unităţii Forţelor Strategice din regiunea Ioşkar-Ola a efectuat astăzi o lansare de probă cu o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid Yars de la cosmodromul statal pentru teste Pleseţk”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Conform acestuia, ogiva de probă a lovit ţinta stabilită „în poligonul Kura, în peninsula Kamceatka”, la peste 6.000 de kilometri distanţă de platforma de lansare. Testul a avut drept scop „confirmarea caracteristicilor tehnico-tactice şi de zbor ale sistemului”, iar „toate obiectivele prevăzute au fost îndeplinite integral”, mai menţionează acelaşi anunţ despre exerciţiul care a inclus de asemenea transportul bateriei Yars către o locaţie îndepărtată şi pregătirea lansării, relatează Agerpres.

Aceasta a fost făcută la o zi după discursul preşedintelui rus Vladimir Putin despre starea naţiunii, în care el a făcut referire la livrarea unor noi rachete pentru armata rusă şi a anunţat că Rusia va prezenta curând noi tipuri de rachete.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri