Rusia îl acuză pe Zelenski că minte în legătură cu numărul militarilor ucraineni ucişi în război

Data publicării:
Zaharova Rusia
Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a MAE Rusia. Foto: Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, îl acuză pe Volodimir Zelenski că „minte” atunci când vorbeşte despre 31.000 de militari ucraineni ucişi în luptă în ultimii doi ani de război.

„Toţi cetăţenii Ucrainei înţeleg că Zelenski minte, în primul rând, toţi membrii forţelor sale armate înţeleg asta”, a scris Zaharova pe Telegram, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, preşedintele ucrainean a scăzut de „de mai multe ori” cifra reală a pierderilor ucrainene.

Este pentru prima dată când partea ucraineană a furnizat o cifră concretă privind pierderile de vieți omenești de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

Duminică, Zelenski a prezentat şi o cifră pentru soldaţii ruşi ucişi în ostilităţi, care, conform spuselor sale, se ridică la 180.000.

Încă o jumătate de milion de soldaţi ruşi au fost răniţi în lupte, a adăugat el, fără a preciza numărul de răniţi din partea ucraineană.

Cel mai recent număr oficial de decese din partea rusă este de 5.937 şi a fost furnizat de Ministerul Apărării la 21 septembrie 2022.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri