Furie în Rusia după ce o controloare a aruncat din tren o pisică, la minus 30 de grade

Data actualizării: Data publicării:
motanul twix
Furie în Rusia după ce o controloare a aruncat din tren o pisică, la minus 30 de grade. FOTO X - fost Twitter

Gigantul feroviar rusesc RZhD și-a cerut scuze proprietarilor unei pisici care a murit după ce a fost aruncată dintr-un tren al companiei de către o femeie care era conductor. Pisica a fost găsită moartă, în condițiile în care în Rusia au fost minus 30 de grade, scrie BBC.

„Regretăm sincer că pisica Twix a murit”, a transmis compania de stat RZhD, care a promit că va schimba regulamentul.

Anterior, apăruseră imagini în care se vedea cum pisica – identificată apoi cu numele Twix – cu blana roșcată și albă – a fost aruncată în zăpadă în Kirov, la est de Moscova. S-a întâmplat în 11 ianuarie.

Pisica reușise să iasă din cutia în care călătorea și a fost observată de pasagerii care mergeau prin tren. Conductorul a crezut că este o pisică fără stăpân și a aruncat-o din tren.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Când s-a aflat ce s-a întâmplat, sute de voluntari au început pisica în zona gării din Kirov Sâmbătă au găsit-o moartă, iar stăpânii ei și-au dat seama că era Twix.  Potrivit unor informații, Twix a murit din cauza unor mușcături de animal și a gerului.

Zone întinse ale Rusiei au fost afectate de ger, fiind raportate temperaturi de până la -30 grade Celsius în Kirov.

Peste 70.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer deschiderea unei anchete penale împotriva conductorului, după ce autoritățile locale au refuzat să facă acest lucru.

O petiție separată - semnată de peste 200.000 de persoane - cere concedierea conductorului.

Unul dintre stăpânii lui Twix a declarat presei că intenționează să deschidă un proces.

Mii de oameni din Rusia au urmărit situația pe un cont de socializare creat special pe acest subiect.

Sâmbătă, RZhD a declarat că a pus în aplicare noi reguli prin care interzice conductorilor să dea afară animale din tren. În schimb, a adăugat compania, acestea vor fi predate angajaților din gări și vor fi contactate asociațiile de  protecție a animalelor.

RzhD a susținut că angajații săi „tratează animalele cu mare atenție și dragoste și au grijă de ele în timpul călătoriilor”. De asemenea, compania a transmis că lucrătorii feroviari au luat parte la căutarea Twix și că una dintre filialele sale încearcă să stabilească legături pe termen lung cu organizații care ajută animalele fără stăpân din Rusia.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri