Marina americană a ajuns ținta glumelor după o fotografie cu un comandant de navă care ține o armă cu luneta pusă invers

Data actualizării: Data publicării:
militar cu arma cu luneta pusa invers
Imaginea acum ștearsă a comandantului Cameron Yaste trăgând cu pușca cu luneta pusă greșit. FOTO US Navy/Arhiva Web (via inider)

Marina SUA a ajuns ținta glumelor și criticilor pe rețelele sociale după ce a postat o fotografie cu un ofițer care ținea în mână o armă cu luneta pusă invers. După ce i s-a semnalat eroarea, Marina a retras fotografia și a anunțat că va avea loc o instrucție militară suplimentară.

Imaginea postată pe Instagram, care între timp a fost ștearsă, îl arată pe comandantul Cameron Yaste, căpitanul navei USS John S. McCain, cu o armă care avea încă pus capacul lunetei, scrie Insider. Fotografia era însoțită de mesajul: „De la angajarea în trageri de antrenament, efectuarea lucrărilor de întreținere, ... #USNavy este întotdeauna gata să servească și să protejeze”.

O persoană a scris pe rețeaua socială X: „US Navy a comis-o pe Instagram”, alături de emoticoane cu râs și plâns.

„Cameron Yaste din Marina SUA (foto stânga) crede că va convinge tinerii de 18 ani să se alăture marinei cu o ședință foto cool la bordul navei, dar a uitat că luneta lui este montată invers”, a scris altă persoană.

Mike Collins, congresman republican din Georgia, a postat o fotografie cu un pistol cu țeava întoarsă însoțită de un comentariu ironic: „Noua armă de serviciu a Marinei”.

Marina SUA a transmis o declarație în care a mulțumit celor care au semnalat eroarea și a adăugat că fotografia a fost eliminată până la finalizarea instrucției militare suplimentare, adică acea fază a serviciului militar care urmărește corectarea unor deficiențe.

Potrivit biografiei oficiale a lui Yaste, el a absolvit Școala Post-universitară navală cu o diplomă de master în astronautică înainte de a servi la bordul unor nave precum USS Bataan și USS Hopper.

În biografie se mai menționează că a primit mai multe premii, inclusiv medalia pentru servicii militare meritorii. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri