Video Realegerea lui Putin, explicată în 5 secunde: Un soldat mascat intră peste un alegător să verifice cum votează. „Așa a fost toată ziua”

Data actualizării: Data publicării:
vot rusia

Imagini incredibile continuă să apară de la secțiile de vot din Rusia, unde niciun efort pentru realegerea lui Vladimir Putin pentru a cincea oară nu este considerat abuz. La o secție de vot, soldați înarmați, cu cagulă pe față, intră pur și simplu în cabina de vot și se uită peste umărul alegătorului să vadă cum votează.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clipul video a fost înregistrat într-o secție de vot din Rusia, iar cel care a filmat se aude comentând „Uite ce se întâmplă, așa a fost toată ziua”.

Clipul a fost postat pe mai multe rețele sociale, iar Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a comentat că „am văzut deja falsificări ale alegerilor în Rusia, dar este pentru prima dată când văd un soldat cu pușcă care se uită peste umărul alegătorului”.

La alte secții din Rusia alegătorii au fost îmbiați să vină la vot oferindu-li-se un păhărel de vodcă și o plăcintă, o tradiție de corupere alegătorilor care datează din epoca sovietică.

În Rusia a început ultima zi a scrutinului prezidenţial, în care Vladimir Putin vizează să obțină al cincilea mandat de președinte. Și tot azi e ziua în care opoziția dă un nou test, chemându-i pe ruși să protesteze împotriva regimului de la Kremlin într-o acțiune denumită „Prânz împotriva lui Putin”. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri