Un spectator l-a neutralizat pe unul dintre atacatorii din Moscova, ca să-și salveze soția: „A dat dovadă de un curaj de neegalat”

Data actualizării: Data publicării:
teroristi in sala de concerte din moscova
Teroriștii, filmați când se îndreaptă către intrarea în sala de concerte. Foto: Profimedia

Un spectator care urma să asiste la concertul din Crocus City Hall din Moscova a „neutralizat unul dintre terorişti”, potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, o autoritate federală de anchetă, informează bbc.com.

Bărbatul i-a ajutat pe mulți să scape din infern. A sărit pe unul dintre teroriști, i-a luat mitraliera și l-a pus la pământ, lovindu-l cu propria armă.

Acel tânăr ne-a dat ocazia să trecem cu toții de scenă, spre ieșirea de urgență, pe unde am fugit cu toții în stradă. El a salvat o mulțime de oameni”, a declarat o femeie scăpată din măcel.

Şeful comitetului a declarat că intenţionează să îi acorde un premiu departamental spectatorului respectiv, al cărui nume nu a fost menţionat, precizează bbc.com, citată de News.ro.

Comitetul precizează că bărbatul „a dat dovadă de un curaj de neegalat” în timp ce încerca să-şi protejeze soţia când atacatorii au luat cu asalt complexul.

„Prin acţiunile sale ferme şi decisive, a salvat vieţile oamenilor din jurul său în acel moment”, este mesajul postat pe Telegram de comitet.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri