Vladimir Putin a vorbit despre visul său

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Președintele rus, Vladimir Putin, a spus luni într-o întâlnire cu angajați ai unei întreprinderi din Celiabinsk (în estul munților Urali) că și-ar dori să călătorească mai mult după încheierea carierei sale politice, potrivit agențiilor ruse de presă citate de Agerpres.

vladimir putin_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a recunoscut că îi place să călătorească, dar în același timp și-a exprimat regretul că din cauza programului de lucru prea încărcat nu poate să acorde mai multă atenție obiectivelor istorice și culturale din țările pe care le vizitează.

„Astăzi, toate călătoriile mele se reduc la faptul că ajung într-un aeroport, de acolo într-o încăpere, apoi înapoi la aeroport, iată și întreaga mea călătorie. Mi-aș dori desigur un alt mod de a călători, să admir natura, să vizitez obiective istorice”, a spus Putin.

Întrebat despre visul său, președintele Rusiei a spus în glumă că și-ar dori „să-și încheie cariera cu succes”.

Într-un interviu acordat Bloomberg în septembrie, Putin a spus că nu a decis încă dacă va participa la alegerile prezidențiale care vor avea loc în termen la 2018.

Conform legislației în vigoare, președintele ales va dispune de un mandat de șase ani, pâna în 2024. Vladimir Putin are dreptul să candideze pentru un nou mandat, al patrulea la număr dacă se va decide să candideze.

Cu ocazia vizitei în regiunea Uralilor, Vladimir Putin a făcut o escală în orașul Miass, unde s-a deplasat la Centrul de construcție a rachetelor "Academicianul V.P. Makeiev", potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a eschivat să ofere detalii cu privire la vizita lui Putin la acest centru de rachete.

„Este vorba de o agendă ce nu este destinată publicului. La fel și temele incluse pe ordinea de zi a Consiliului Securității Rusiei, convocat în legătură cu activitățile specifice ale acestei întreprinderi”, a afirmat Peskov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri