S-a încheiat cel mai mare val de arestări din istoria SUA coordonat de autoritățile pentru imigrație

Data actualizării: Data publicării:
ARESTARI MICROSOFT GETTY IMAGES

Administrația Trump a punctat cel mai mare val de arestări din istoria Statelor Unite coordonat de autoritățile pentru imigrație și securitate internă. Misiunile investigatorilor au avut ca țintă crima organizată.

Per total, operațiunile au durat șase săptămâni și s-au finalizat pe 6 mai cu un număr de 1.387 de arestări, vizând membrii unor grupări implicate în acțiuni criminale transnaționale, trafic de droguri, trafic de arme și carne vie, răpiri de ființe umane și crime, relatează Fox News.

„Bandele amenință siguranța comunităților noastre, nu numai în zonele metropolitane, dar și în cele suburbane și rurale”, a declarat Thomas Homan, directorul agenției federale însărcinată cu controlul imigrației și aplicarea legislației frontaliere. 

Este cel mai mare număr de arestări înregistrat vreodată de această agenție federală. 

Potrivit oficialului american, din totalul de 1.387 de persone arestate, 933 dintre arestări au vizat cetățeni ai Statelor Unite ale Americii. 104 dintre persoanele reținute ar aparține temutei grupări criminale transfrontaliere MS-13.

În cadrul operațiunii, agenția pentru controlul imigrației a lucrat îndeaproape cu organele de drept pentru a confisca peste 200 de arme de foc, narcotice precum cocaină, metamfetamină, heroină, fentanil și marijuana, plus o sumă de 491.763 de dolari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri