SUA cer explicații Israelului după uciderea a peste 100 de palestinieni care așteptau ajutoare în Gaza

Data publicării:
Matthew Miller face declaratii
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. Foto: Profimedia

Statele Unite au cerut, joi, Israelului să ofere „răspunsuri” după moartea a peste 110 persoane, în timpul unei distribuiri de ajutoare în Gaza, care s-a transformat în haos, Washingtonul descriind o situaţie „disperată”, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

„Căutăm de urgenţă informaţii suplimentare despre ceea ce s-a întâmplat cu exactitate”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, prezentând condoleanţe familiilor celor ucişi.

„Suntem în contact cu guvernul israelian încă de dimineaţă devreme şi înţelegem că o anchetă este în curs. Vom urmări îndeaproape această anchetă şi vom face presiuni pentru a obţine răspunsuri”, a adăugat el.

Oficialul american a cerut Israelului să autorizeze „cât mai multe puncte de acces posibil şi să permită distribuirea sigură şi în siguranţă a acestui ajutor în întreaga Fâşie Gaza”.

„Continuăm să afirmăm în mod clar, în toate conversaţiile noastre cu guvernul israelian, că trebuie luate toate măsurile posibile pentru a permite intrarea mai multor ajutoare în Fâşia Gaza”, a spus el.

Matthew Miller a mai declarat că incidentul a arătat că situaţia este "incredibil de disperată" în Gaza, unde ONU a avertizat asupra riscului foametei.„Oamenii se năpustesc asupra acestor camioane pentru că le este foame, pentru că au nevoie de hrană, pentru că au nevoie de medicamente şi alte forme de asistenţă”, de unde nevoia de încetare temporară a focului care să permită creşterea ajutoarelor, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri