Harrison Ford, la un pas de a suferi un nou accident de avion

Data publicării:
Actor Harrison Ford
Foto: Guliver/GettyImages

Actorul american Harrison Ford a fost implicat într-un nou incident aviatic, în urma căruia starul hollywoodian a fost la un pas de a suferi un accident de avion, pe un aeroport din California, informează BBC.

Actor Harrison Ford
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit presei americane, Harrison Ford, în vârstă de 74 de ani, care deţine licenţa de pilot, a primit permisiunea de a ateriza cu avionul său, luni, pe aeroportul John Wayne din comitatul Orange din California.

Însă starul hollywoodian a confundat pista de aterizare şi a coborât pe o pistă paralelă, zburând la mică distanţă deasupra unui avion al companiei American Airlines, la bordul căruia se aflau 110 pasageri şi care aştepta permisiunea de a decola.

Acel avion a decolat în cele din urmă în condiţii de siguranţă după câteva minute. Harrison Ford nu a făcut declaraţii despre acest incident.

Cu doar câteva momente înainte de a ateriza, starul american ar fi adresat următoarea întrebare controlorilor de trafic aerian: „Acel avion trebuia să se afle sub mine?”.

Reprezentanţii Federal Aviation Authority au confirmat faptul că pilotul unui avion Aviat Husky - un model cu un singur motor - primise permisiunea de a ateriza. Oficialii americani au refuzat să confirme că pilotul era într-adevăr Harrison Ford.

Acest incident aviatic a fost relatat în premieră în mass-media din Statele Unite de postul NBC şi de site-ul TMZ.

Harrison Ford, care deţine de mulţi ani licenţa de pilot, a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe incidente aviatice.

În 2015, actorul a suferit răni destul de serioase după ce avionul pe care îl pilota - un model vintage - s-a prăbuşit pe un teren de golf din Los Angeles (foto jos).

Harrison Ford Crashes His Vintage Airplane
Foto: Guliver/GettyImages

În 1999, Harrison Ford a efectuat o aterizare forţată cu elicopterul, în timpul unui zbor de instrucţie, în Los Angeles. Atât actorul, cât şi instructorul lui au scăpat nevătămaţi.

Starul de cinema a suferit accidentări şi în afara cabinei de pilotaj. În 2014, actorul şi-a fracturat un picior în timpul filmărilor de la o scenă pentru cel mai recent film din seria „Star Wars”, după ce a fost prins sub o uşă hidraulică, în interiorul unei replici a celebrei nave spaţiale Millennium Falcon din această franciză cinematografică.

Harrison Ford a început să ia lecţii de pilotaj aerian după ce a trecut de vârsta de 50 de ani şi deţine mai multe avioane.

Harrison Ford, născut pe 13 iulie 1942, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate în francizele cinematografice „Războiul stelelor” şi „Indiana Jones”. El s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum „Apocalipsul acum”, „Vânătorul de recompense”, „Evadatul” şi „Air Force One”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri