Michael Flynn, acuzat că a discutat cu oficiali turci despre scoaterea lui Gulen din SUA

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Trump Holds Meetings At Trump Tower In New York
NEW YORK, NY - NOVEMBER 29: Retired Lt. Gen. Michael Flynn, President-elect Donald Trump's choice for National Security Advisor, walks through the lobby at Trump Tower, November 29, 2016 in New York City. President-elect Donald Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Fostul consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, Michael Flynn, ar fi discutat cu ministrul turc de externe și cu ginerele președintelui Recep Erdogan despre extragerea din SUA a clericului Fetullah Gulen, pe care autoritățile turce îl acuză de orchestrarea puciului din iulie 2016. Dezvăluirea a fost făcută de un fost director al CIA, James Woolsey. Gulen trăiești în exil în statul Pennsylvania, din 1999.

President-Elect Trump Holds Meetings At Trump Tower In New York
Michael Flynn / FOTO: Gulliver / Getty Images

Turcia a cerut insistent extrădarea predicatorului Fethullah Gulen, dar s-a lovit de fiecare dată de refuzul Administrației Obama.

James Woolsey susține că, în septembrie 2016, a asistat la o discuție în care s-a vorbit nu despre extrădarea, ci despre cum ar putea fi extras Gulen din SUA și apoi adus în Turcia. La discuția care a avut loc într-un hotel din New York și la care a luat parte și Woolsey ar fi participat Michael Flynn, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, și ginerele lui Erdogan.

„A fost o discuției consistentă despre găsirea unei metode de a-l aduce pe Gulen din SUA în Turcia. S-ar putea spune că a fost un brainstorming, însă unul pe o temă serioasă, care, în mod clar, ar fi o încălcare a legii”, a precizat fostul șef al CIA. potrivit Wall Street Journal. 

Michael Flynn a negat acuzațiile, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Ce se știe sigur este că fostul consilier a primit 530.000 de dolari, în toamnă, când făcea campanie pentru Donald Trump, ca să fie agent de lobby pentru Guvernul turc.

Ankara i-a cerut ajutorul pentru a-l discredita pe clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri