O studentă în România a ajutat la salvarea unei adolescente americane, care a fost răpită şi ţinută captivă un an

Data publicării:
Hailey Burns
Hailey Burns, tânăra răpită/FOTO FBI

O americancă venită la studii în România a contribuit la găsirea şi salvarea unei adolescente dispărute, după ce s-a împrietenit cu aceasta online şi a descoperit că era ţinută captivă de un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea Duluth, Georgia, relatează Channel 9.

Hailey Burns
Hailey Burns, tânăra răpită/FOTO FBI

Hailey Burns a dispărut în mai 2016 din locuinţa sa din Charlotte, Carolina de Nord, şi a fost descoperită în iunie 2017 la aproximativ 360 de kilometri distanţă, în localitatea Duluth, Georgia.

Adolescenta americană şi-a petrecut ultimul an în captivitate, după ce a fost răpită de către Michael Ren Wysolovski.

Atunci când adolescenta i-a mărturisit unei fete din România că este ţinută captivă, aceasta din urmă i-a cerut să fotografieze ce vede pe fereastră. După ce a căutat informaţii despre caz, tânăra i-a contactat pe părinţii lui Hailey Burns şi autorităţile americane au reuşit să o salveze în doar cinci ore pe adolescenta din Georgia.

Wysolovski (31 de ani) a fost arestat şi riscă numeroase capete de acuzare, inclusiv sodomie, cruzime faţă de copii şi sechestrare. Părinţii adolescentei, care suferă de sindromul Asperger, l-a întâlnit online pe Wysolovski.

Cei doi au discutat constant timp de şase luni, au schimbat mai multe mesaje, iar adolescenta obişnuia chiar să-i spună ”Daddy”.

Hailey a început să manifeste un comportament ciudat înainte de dispariţie, prinzându-şi părul în codiţe şi folosind o suzetă. ”A luat-o în maşină, a dus direct la casa sa şi a stat acolo mare parte din timp”, a declarat Shaunna Burns. Agenţii FBI au oferit o răscumpărare de 15.000 de dolari pentru orice persoană care ajută la găsirea lui Hailey Burns.

Mama adolescentei susţine că aceasta s-a împrietenit online în timpul captivităţii cu o româncă şi i-a mărturisit într-un final că este ţinută captivă de către un bărbat.

Maisy Baker, studenta din România, a povestit pentru Channel 9 că se simte incredibil de ușurată că totul s-a terminat cu bine: "Sunt incredibil de ușurată, șocată și încă în șoc că așa ceva s-a întâmplat. Hailey este foarte curajoasă și sunt fericită că a avut încredere în mine. Ea mi-a dat niște informații pe care doar familia ei le cunoștea și așa ei au știut că vorbeam, într-adevăr, cu fata dispărută".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri