Foto Rămășițe umane găsite în locul indicat pe o hartă desenată de un deținut condamnat la moarte și executat. Pe cine a îngropat acolo

Data actualizării: Data publicării:
harta desenata de detinutul david cox cu șocul unde a ingropat-o pe cumnata sa
Harta desenată de David Cox, în care a indicat unde a îngropat-o pe cumnata sa. Foto: Facebook / First Circuit District Attorney's Office - John Weddle

Investigatorii americani au găsit rămășițe umane îngropate în locul indicat de un deținut condamnat la moarte pentru crimă, care, înainte de a fi executat, a transmis procurorului un bilet cu indicații privind locul unde ar fi îngropat una din victimele sale, care-i era cumnată, scrie CNN. Poliția așteaptă acum analizele de laborator, care să confirme dacă ADN-ul victimei descoperite este identic cu al femeii dispărute în urmă cu aproape 15 ani.

Anchetatorii din Mississippi au descoperit duminică rămășițe umane folosind o hartă desenată de un deținut executat luna trecută, care a spus că la locul indicat de el va fi găsit trupul Feliciei Cox, dispărută din iulie 2007.

David Neal Cox i-a dat avocatului său o hartă și un bilet înainte de a fi executat, a arătat procurorul districtual John Weddle într-un comunicat.

În 2012, David Cox a fost condamnat la moarte pentru că și-a ucis soția și și-a agresat sexual fetița de 12 ani, fapte pe care le-a recunoscut.

De asemenea, el era suspect și în cazul dispariției cumnatei sale, Felicia Cox.

Înainte de a fi executat, Cox le-a transmis procurorilor că ar fi dispus să dezvăluie locul unde s-ar afla trupul femeii dispărute. El a făcut o hartă cu indicații privind locul unde ar fi trupul cumnatei sale, iar notele sale au ajuns la procurori la câteva zile după ce a fost executat. 

Autoritățile au întocmit o echipă de căutare, din care au făcut parte inclusiv studenți de la facultatea de arheologie și antropologie, care au folosit aparatură de scanare în adâncime a terenului. De asemenea, au fost folosite și imagini din satelit, care au fost apoi comparate cu harta desenată de Cox.

Duminică investigatorii au descoperit rămășițe umane în locul indicat, pe care le-au trimis la oficiul de medicină legală, pentru autopsie și compararea datelor ADN, a spus procurorul districtual John Weddle.

Fiica Feliciei Cox, Amber Miskelly, și alți membri ai familiei au fost prezenți la locul săpăturilor și au asista la căutări.

Acum este așteptat rezultatul analizelor ADN, pentru a confirma dacă trupul găsit este al Feliciei Cox.

David Cox a fost executat pe 17 noiembrie pentru că în 2010 și-a ucis soția și și-a abuzat sexual fetița de 12 ani.

harta cox
Harta desenată de David Cox, în care a indicat unde a îngropat-o pe cumnata sa. Foto: Facebook / First Circuit District Attorney's Office - John Weddle

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri