Trei cimpanzei scăpați de la o grădină zoologică din Suedia, împușcați mortal de autorități

Data actualizării: Data publicării:
Trei cimpanzei scăpați de la o grădină zoologică din Suedia, împușcați mortal de autorități
Trei cimpanzei scăpați de la o grădină zoologică din Suedia, împușcați mortal de autorități. FOTO: Profimedia Images

Trei cimpanzei scăpați de la o grădină zoologică din Suedia au fost împușcați mortal de autorități după ce s-au plimbat câteva ore pe străzi. Un al patrulea cimpanzeu a fost rănit, iar un al cincilea s-a întors nevătămat la grădina zoologică, de bună voie, potrivit presei suedeze, citată de The Guardian.

„Sunt animale foarte puternice și absolut deloc domesticite”, a declarat Daniel Wikdahl, purtător de cuvânt al poliției, pentru postul public SVT, adăugând că decizia grădinii zoologice a fost să-i împuște pe cei patru din cauza pericolului pentru public.

Jurnaliștii care au sosit la fața locului după evadare au spus că poliția le-a transmis „să urce înapoi în mașină și să plece” pentru propria lor siguranță. Cotidianul Dagens Nyheter a spus că au fost chemați șapte trăgători, ajutați de un număr mare de polițiști și mai multe drone.

Annika Troselius, un purtător de cuvânt al grădinii zoologice Furuviksparken de lângă Gävle, la 165 km nord de Stockholm, a spus că animalele au trebuit ucise, deoarece nu era suficient tranchilizant pentru a le adormi pe toate.

„Am avut veterinari la fața locului, dar au evaluat că nu avem suficient anestezic. De aceea am chemat trăgători”, a declarat Troselius pentru TV4. „Toată această situație este tragică din toate punctele de vedere posibile. Ne asumăm întreaga responsabilitate”.

Grădina zoologică a îndemnat locuitorii să rămână în casă, să-și încuie ușile și ferestrele. „Cimpanzeii sunt animale puternice și au o clasificare de risc ridicat. Angajații noștri nu au voie să lucreze în contact strâns cu ei”, a afirmat Troselius.

Furuviksparken, care este în prezent închisă peste iarnă, are șapte cimpanzei și este singura stație de cercetare a primatelor din regiunea nordică. Într-un comunicat, reprezentanții grădinii au spus că nu știu cum au scăpat animalele, dar vor investiga.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri