Trump l-a numit pe Biden „dușmanul statului” la primul său miting după percheziția de la Mar-a-Lago

Data publicării:
Donald Trump arată cu degetul
Donald Trump l-a numit pe Joe Biden „dușman al statului”, la primul său eveniment de campanie după percheziția de la Mar-a-Lago. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american, Donald Trump, l-a numit pe succesorul său în funcție, actualul președinte, Joe Biden, „dușmanul statului”, într-un discurs susținut în fața susținătorilor săi la un eveniment de campanie în statul Pennsylvania, relatează BBC.

Trump a mers la primul său eveniment major după raidul de la reședința sa din Mar-a-Lago, când agenții FBI au mers să percheziționeze în căutare de documente secrete pe care fostul președinte le-a furat de la Casa Albă.

„Percheziția a fost unul dintre cele mai șocante abuzuri de putere ale vreunei administrații în istoria Americii”, a susținut Trump.

„El este un dușman al statului, dacă vreți să știți adevărul. Dușmanul statului este el și este grupul care îl controlează și care face cerc în jurul lui”, a adăugat el, referindu-se la președintele Joe Biden.

Fostul președinte a mers în Pennsylvania pentru a susține doi candidați republicani înainte de alegerile intermediare din noiembrie – pe Mehmet Oz, un doctor-celebritate cunoscut pentru emisiunile TV, care candidează pentru Senatul Statelor Unite și pe Doug Mastriano care candidează pentru a deveni noul guvernator al statului.

Trump nu s-a îndepărtat de temele și obsesiile sale obișnuite, care i-au marcat discursul politic de când a pierdut decisiv alegerile în 2020 – în prima parte a discursului a vorbit despre raidul FBI, criticând operațiunea, însă a revenit, apoi, la discursul său obișnuit – acuzațiile nefondate că alegerile din 2020 au fost fraudate, atacuri la adresa democraților și promisiunile că va „salva țara”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri