Ucraina anunță că situația de pe frontul de est „s-a deteriorat”. Armata rusă și-a intensificat ofensiva

Data publicării:
lupte pe frontul din ucraina
În ciuda pierderilor, armata rusă desfăşoară „noi unităţi blindate”, ceea ce îi permite să realizeze „succese tactice”. FOTO: Profimedia Images

Situaţia de pe frontul de Est s-a „deteriorat considerabil în cursul ultimelor zile”, a afirmat sâmbătă şeful statului major ucrainean Oleksandr Sîrski, care a vorbit despre o „intensificare” a ofensivei armatei ruse, care încearcă să avanseze în special în direcţia Ceasiv Iar, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Situaţia de pe frontul de Est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile. Asta se datorează în special unei intensificări semnificative a ofensivei duşmanului după alegerile prezidenţiale din Rusia”, care au avut loc la jumătatea lui martie, a scris el pe Telegram.

Armata rusă atacă poziţiile ucrainene în sectoarele Lîman şi Bahmut „cu grupuri de asalt susţinute de vehicule blindate”, precum şi la Pokrovsk, a spus el.

„Asta a fost posibil datorită timpului cald şi uscat, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor”, a explicat Oleksandr Sîrski.

În ciuda pierderilor, armata rusă desfăşoară „noi unităţi blindate”, ceea ce îi permite să realizeze „succese tactice”.

Ruşii şi-au intensificat presiunea în jurul Ciasiv Iar în ultimele zile, această localitatea din Est aflându-se acum „sub un foc constant”, potrivit Kievului.

Ruşii şi-au intensificat presiunea în jurul Ciasiv Iar în ultimele zile

Localitatea se află la mai puţin de 30 km sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din regiune aflat sub control ucrainean şi un important nod feroviar şi logistic pentru armata ucraineană.

Oleksandr Sîrski a afirmat că zonele „cele mai problematice” au fost întărite, în special cu mijloace de apărare antiaeriene.

„Chestiunea superiorităţii tehnice asupra duşmanului în domeniul armelor de înaltă tehnologie se pune din nou”, a spus el.

Şeful statului major a vorbit şi despre „ameliorarea calităţii formării personalului militar”.

Kievul le cere de luni de zile aliaţilor săi occidentali mai multe muniţii şi sisteme de apărare antiaeriană.

Ajutorul a ajuns însă să se epuizeze din cauza blocajelor politice de la Washington, ceea ce îi constrânge pe militarii ucraineni să economisească muniţiile.

Armata ucraineană întâmpină de asemenea dificultăţi în efectuarea de recrutări, în faţa unor forţe ruse mai numeroase şi mai bine echipate.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri