Ucraina și Rusia se acuză reciproc de „atacuri teroriste” după loviturile de la începutul Anului Nou

Data actualizării: Data publicării:
Denis Pușilin și Oleh Kiper
Ambele părți neagă vizarea civililor. Colaj foto: Denis Pușilin, șeful regiunii Donețk (st) și Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa (dr). Sursa foto: Profimedia Images / Facebook

Bombardamentul Ucrainei asupra orașului Donețk, luni, a ucis patru persoane, a declarat un oficial instalat de ruși în regiunea de est a Ucrainei, iar Federația Rusă acuză „atacuri teroriste”. De cealaltă parte, oficialii ucraineni spun că atacurile aeriene ale Rusiei asupra mai multor regiuni ucrainene au ucis cel puțin o persoană și au distrus locuințe, transmite Reuters.

Treisprezece persoane au fost, de asemenea, rănite în „bombardamentele grele” ale forțelor ucrainene în centrul orașului Donețk, a scris Denis Pușilin, șeful regiunii Donețk controlate de Federația Rusă, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Într-o declarație, Ministerul rus de Externe a numit bombardarea Donețkului drept „act terorist”, despre care a spus că vizează infrastructura civilă.

Separat, o persoană a fost ucisă de bombardamente în regiunea de graniță rusă Belgorod, a declarat guvernatorul local pe Telegram.

Pe partea ucraineană, o persoană a murit și nouă au fost rănite într-un atac cu dronă rusă asupra portului din sudul Odesa, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, pe Telegram.

Kiper a spus că resturile căzute de la dronele care au fost doborâte au provocat mai multe incendii în clădiri rezidențiale din diferite părți ale orașului.

Un videoclip pe rețelele de socializare, postat de primarul Odesei, Henadii Trukhanov, l-a arătat inspectând un bloc de apartamente avariat, cu geamuri sparte.

„Se spune că felul în care întâmpinați Anul Nou este modul în care veți trăi anul”, a spus Trukhanov într-o postare.

„Ei bine, anul acesta Ucraina va încălca această regulă: vom persevera și vom câștiga”.

Oficialii din regiunea de vest a Ucrainei Lviv, care se învecinează cu Polonia, au declarat că un atac aerian rusesc de la începutul Anului Nou a avariat o clădire universitară din orașul Dubliany și a avariat un monument al unui comandant al Armatei Insurgente Ucrainene (UPA) din anii 1940, aflat la periferia orașului Lviv.

Forțele aeriene ucrainene au spus că atacul aerian al Rusiei a vizat și regiunile Mykolaiv și Dnipro.

Reuters notează că nu a putut verifica în mod independent rapoartele rusești și ucrainene. Ambele părți neagă vizarea civililor în războiul care a început cu invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri