Alertă teroristă. Gară evacuată în Germania

Data actualizării: Data publicării:
politie germania GettyImages-578967482
Foto: Gulliver/GettyImages

Poliția federală germană a anunțat că a evacuat marți dimineață gara din Rastatt, oraș în sud-vestul Germaniei, după o amenințare cu bombă.

politie germania GettyImages-578967482
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE.  Gara din Rastatt (sud-vestul Germaniei), a fost redeschisă după ce poliţia nu a descoperit explozibili în clădire sau în împrejurimi, au aunţat autorităţile.

Rastatt este o localitate din landul Baden Wuerttemberg, aflată în apropiere de Strasbourg şi Stuttgart.

 


 

Alerta cu bombă a fost primită în jurul orei locale 9:15. Poliția a explorat locul cu ajutorul câinilor, iar la fața locului au sosit echipe de geniști, dar deocamdată nu a fost găsit nimic suspect. De asemenea, mai multe clădiri din zonă au fost evacuate.

Alerta intervine în condițiile în care autoritățile au anunțat că un suspect sirian arestat luni dimineața pregătea atentate împotriva unor trenuri din Germania și asupra aeroportului din Berlin.

Bavaria a fost zguduită în luna iulie de două atentate revendicate de jihadiştii Statului Islamic.

Un solicitant de azil sirian s-a detonat în faţa unui restaurant din localitatea germană Ansbach, însă doar 15 persoane au fost rănite în incident. Atacatorul sinucigaş, Mohammad Daleel, şi-a pierdut viaţa în urma exploziei.

De asemenea, un adolescent afgan, în vârstă de doar 17 ani, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez şi a rănit cinci persoane înainte de a fi împuşcat mortal de un poliţist german. Se pare că adolescentul menţinea legătura prin aplicaţii de mesagerie criptate cu un jihadist al ISIS, reamintește News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri