Comisia Europeană pregătește restricții la importurile de cereale din Ucraina și dublarea sumelor pentru despăgubirea fermierilor

Data actualizării: Data publicării:
grau grane combina cereale
Foto: GettyImages

Uniunea Europeană plănuiește să introducă restricții la importurile de cereale din Ucraina și să dubleze sumele compensatorii pentru fermierii afectați de afluxul de produse agricole ucrainene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Reuters.

Comisia Europeană va lua „măsuri preventive” pentru anumite categorii de cereale și semințe - în special grâu, porumb, semințe de floarea soarelui și semințe de rapiță, potrivit Reuters.

De asemenea, suma pentru despăgubirea fermierilor din țările afectate de afluxul de cereale din Ucraina urmează să crească la 100 de milioane de euro, aproape dublu față de cele 56 de milioane acordate inițial.

Comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, va discuta acest plan în cursul zilei de azi cu miniștrii din țările afectate, Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, dar și cu reprezentantul Ucrainei.

Anunțul vine la scurt timp după ce Bulgaria a decis să impună restricții importurilor de cereale din Ucraine, alăturându-se Poloniei, Ungariei și Slovaciei. 

România poartă tot azi discuții cu Ucraina, la nivel de miniștri ai agriculturii, pe tema crizei provocate de cerealele ucrainene, poziția României fiind în favoarea reintroducerii taxelor vamale pentru importurile de cereale din Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri