DIGIPEDIA. Ecumenopolis – povestea Istanbulului

Data publicării:
istanbul animatie

Filmul pe care vi-l propunem, „Ecumenopolis – povestea Istanbulului este un fundal potrivit pentru evenimentele din Turcia. După ce îl veţi vedea, veţi înţelege mai bine de unde vine autoritarismul, mâna forte cu care Erdogan vrea neapărat să-şi pună ţara pe scena lumii. Veţi vedea cum se administrează un oraş cât o ţară.

Veţi vedea cât de importantă este pentru lumea lui Erdogan negocierea aplicării legii, cât de importantă este tolerarea ilegalităţilor săracilor şi bogaţilor deopotrivă, şi mai ales, cum cei puternici nu se încurcă prea tare cu drepturile omului. Când ai de făcut ceva, faci, pare să fie dictonul.

Filmul ne mai spune ceva, însă, mai ales nouă, românilor. Administratorii Istanbulului, de la primar şi până la urbanişti, arhitecţi, sociologi, constructori au viziune şi proiect, fac pentru că aşa imprimă schimbare şi dezvoltare. La aceste dimensiuni, însă, şi cu un bagaj democratic subţire rău, graniţa dintre bine şi rău nu se mai vede.

Energia acestor oameni, adrenalina ingineriei urbane şi sociale te pot fura uşor în tabăra celor care vor să facă bine prin rău. O ultimă precizare: între timp, tunelul de cale ferată de sub Bosfor - Marmaray, a fost inaugurat. La sfârşitul verii îi vine rândul celui de-al treilea pod între Europa şi Asia.

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Vizionare plăcută!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri