Elveția avertizează Turcia să nu spioneze diaspora

Data publicării:
Merkel And Erdogan Mark 50 Years Of Turkish Immigration
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul elvețian de externe Didier Burkhalter l-a avertizat joi pe omologul său turc Mevlut Cavusoglu că Elveția va urmări indiciile că Turcia și-a spionat diaspora, transmite Agerpres.

Merkel And Erdogan Mark 50 Years Of Turkish Immigration
Foto: Guliver/GettyImages

Deputatul liberal elvețian Josef Dittli a făcut recent o plângere penală împotriva activităților de spionaj, afirmând că unii critici din Elveția ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan au fost amenințați fizic, iar afacerile lor au fost boicotate.

Cavusoglu a făcut joi o vizită la Berna pentru a se întâlni cu compatrioții săi din diaspora, la ambasada Turciei.

Spre deosebire de Olanda sau Austria, Elveția nu a interzis politicienilor turci să desfășoare o campanie pentru promovarea referendumului constituțional din aprilie.

Burkhalter a declarat că „libertatea de exprimare este o valoare universală recunoscută de Elveția”, adăugând că speră ca „această libertate să se dovedească reală și pentru cetățenii turci, indiferent că votează în Elveția sau în propria lor țară”.

Șeful diplomației elvețiene a avertizat Turcia să respecte legile țării sale și a afirmat că Elveția va urmări orice informații privind activitățile ilegale de spionaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri