„Eroul” român de la Londra, în direct la BBC

Data actualizării: Data publicării:
roman la bbc

Florin Morariu, românul care a povestit pe Facebook cum a lovit, sâmbătă, unul dintre autorii atacului de la Londra, a intrat în atenția presei internaționale. După ce a acordat un interviu pentru agenția Associated Press, a devenit celebru în întreaga lume. Despre el au scris publicații de mare tiraj, inclusiv tabloidele britanice, iar luni a fost în direct la BBC. El a explicat cum l-a lovit pe terorist și de ce a avut acest curaj care unora li se poate părea nebun: i-a fost milă de persoana pe care tocmai o înjunghiase atacatorul.

Florin Morariu a vorbit cu reporterul BBC prin intermediul unui translator, întrucât românul, care lucrează la o brutărie celebră din Londra, nu știe foarte bine limba engleză. Au fost însă momente în care a simțit nevoia să spună direct, în engleză, ce s-a întâmplat.

„Ştiam că se va feri. În timp ce am aruncat prima navetă, m-am îndreptat spre el și l-am lovit cu a doua navetă în cap. În secunda în care l-am lovit în cap, din intrarea mare a Borough Market, adică în spatele lor, venea maşina de poliţie. Au țipat prin portavoce să ma îndepartez, pentru că aruncă cu grenadă”, a povestit românul. 

Reporterul a vrut să știe de ce a făcut acest gest și cum de a avut acest curaj. „M-am îndreptat spre ei, normal, pentru că mi-era milă de omul care era jos. Am încercat să ne salvăm amândoi. Era posibil să mai fie doi-trei teroriști. Nimeni nu stia câţi sunt”, a explicat Florin Morariu. 

„După ce am aruncat cu naveta, a aruncat grenada, a pocnit. Atunci am fugit și m-am îndepărtat. Mașina de poliție a intrat în teroriști”, a mai povestit românul.

Povestea lui Florin Morariu a fost relatată de The Daily Mirror, de The Telegraph, The Sun, în timp ce multe alte publicații au preluat interviul acordat Associated Press.

Citiți și:

Florin Morariu, eroul din Londra, se teme pentru viața lui: Vreau puțină protecție

Românul care i-a înfruntat pe teroriști: I-am dat una, de l-am zăpăcit

Românul-erou de la Londra: Sunt doar un simplu om

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri