FRANȚA. Directorul Orange, arestat preventiv în dosarul în care directorul FMI, Christine Lagarde, este martor asistat

Data publicării:
stephane richard - 5771912-AFP Mediafax Foto-ERIC PIERMONT

În 2008, Stephane Richard era șeful de cabinet al ministrului francez de Finanțe de atunci, Christine Lagarde, în prezent director general al Fondului Monetar Internațional, precizează Reuters.

Christine Lagarde nu a fost pusă, luna trecută, sub acuzare în dosarul în care este cercetată pentru abuz de putere, dar nu scapă în întregime de problemele cu legea. Magistraţii francezi au decis că va avea statut de martor asistat, ceea ce înseamnă că oricând, pe durata derularii procesului, ea poate fi inculpată.

Christine Lagarde face obiectul unei anchete după ce a decis să recurgă la o curte de arbitraj pentru a rezolva un contencios în care erau implicați banca franceză Crédit Lyonnais și omul de afaceri Bernard Tapie.

Tribunalul a luat o decizie în favoarea lui Bernard Tapie, patron de presă și fost ministru, iar consorțiul din care făcea parte banca a trebuit să-i acorde despăgubiri.

Justiția franceză a deschis însă o anchetă în privința acestui arbitraj. Criticii lui Christine Lagarde spun că nu trebuia să recurgă la arbitraj privat, având în vedere că erau în joc banii statului francez, care era unul dintre acționarii băncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri