Furtună puternică pe coastele britanice și franceze

Data actualizării: Data publicării:
ravagii furtuna

Valuri de câţiva metri, vânt cu putere de uragan, oameni aproape luaţi pe sus şi mese servite, de nevoie, la lumina lumânărilor. Sunt urmările unei furtuni puternice care şi-a făcut simţită prezenţa pe ambele maluri ale Canalului Mânecii. Trei persoane au fost rănite în Franţa, iar în Marea Britanie, câteva localităţi au fost inundate.

Pe coasta de sud-vest a Marii Britanii a fost o adevărată aventură să ieşi din casă. Oamenii au reuşit cu greu să nu se lase luaţi pe sus şi să evite semafoarele şi tomberoanele luate de vânt.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii, iar în Devon, mai multe case au fost evacuate pentru că două râuri au ieşit din matcă. 2.000 de case au rămas fără electricitate.

„Vântul, mai mult decât apa, a provocat cele mai multe probleme. Rafale de până la 130 de kilometri pe oră au măturat coasta de sud-est a Angliei şi au provocat haos pe mare”, afirmă Sarah Hajibagheri, corespondent Sky News.

Mai multe feriboturi care trebuiau să traverseze Canalul au rămas la ţărm, iar un vas cargo de 200 de metri a lovit o barjă şi cei 23 de membri ai echipajului au fost salvaţi cu elicopterul.

Furtuna a creat probleme şi de partea cealaltă a Canalului Mânecii. 12 departamente franceze au fost sub avertizare de furtună, iar vântul a atins şi 150 de kilometri pe oră, smulgând panouri şi punând la pământ copaci. La apogeul furtunii, 115.000 de case rămăseseră fără electricitate, iar în restaurantele din zonele afectate, oamenii au mâncat la lumina lumânărilor sau a telefoanelor mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri