Video&Foto 11 maghiari pregăteau o lovitură de stat în Ungaria. Poliția a arestat trei complotiști, dintre care unul are 88 de ani

Data actualizării: Data publicării:
percheszitii la o grupare care intenționa să răstoarne ordinea constituțională in ungaria
Poliția maghiară a destructurat o grupare care intenționa să răstoarne ordinea constituțională. Foto: police.hu

Polițiștii maghiari au desfășurat miercuri dimineață o acțiune amplă împotriva unui grup de persoane suspectate că puneau la cale o lovitură de stat, prin care să răstoarne actuala ordine constituțională, scrie Hirado.hu, citând poliția națională. Forțele de ordine au luat măsuri împotriva a 11 persoane, dintre care opt au fost audiate, iar trei reținute. Cel mai vârstnic dintre complotiști are 88 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acțiunea polițiștilor a avut loc în zece locații, iar forțele de ordine au luat măsuri împotriva a 11 persoane suspectate că pregăteau o preluare armată a puterii în Ungaria, a anunțat miercuri Biroul Național de Investigații al Poliției.

Potrivit poliției, membrii grupării au postat anul trecut pe o platformă video un clip în care vorbeau despre formarea „Ungariei Scitice” și înarmarea „trupelor militare naționale libere”.

De asemenea, membrii grupului mai spuneau că atât foștii, cât și actualii membri ai guvernului vor fi arestați. Ei au prezis că „poliția maghiară va fi în curând dezarmată, iar armata va fi transferată”.

Poliția a decis să intevină în momentul în care gruparea se pregătea de schimbarea forțată a ordinii constituționale, potrivit sursei citate.

Cel mai bătrân membru al grupării, 88 de ani

Poliția maghiară a destructurat o grupare care intenționa să răstoarne ordinea constituțională. Foto: police.hu
Poliția maghiară a destructurat o grupare care intenționa să răstoarne ordinea constituțională. Foto: police.hu

Aaproximativ 150 de polițiști au efectuat percheziții în zece locații în mai multe zone ale țării - Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun, Budapesta -, în timpul cărora au luat măsuri împotriva a 11 persoane. Opt dintre acestea - șapte bărbați și o femeie - au fost interogate de anchetatori în calitate de suspecți, iar apoi trei bărbați, cu vârste de 53 de ani, 68 de ani și 88 de ani, au fost reținuți.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit în mai multe locații pistoale, muniție și puști de asalt AK, precum și arme cu gloanțe de cauciuc și arme cu aer comprimat.

Printre obiectele confiscate se numără, de asemenea, diverse documente care neagă existența statului maghiar și documente legate de organizația „Ungaria Scitică”.

Poliția a mai descoperit, de asemenea, documente emise de grupare către membrii săi, printra cer cărți de identitate, permise de circulație și chiar documente care atestau imunitatea diplomatică.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri