Mirajul celor 2.000 de euro pentru a te muta într-un oraş italian. Primarul: S-a înţeles greşit

Data publicării:
03052017 bormida scorcio

Presa internaţională a scris în urmă cu câteva zile, numeroase articole despre primarul unei localităţi din Italia care ar fi oferit câte 2.000 de euro persoanelor care s-ar fi mutat în localitatea Bormida, pentru a evita depopularea.

Totul a pornit de la o postare a primarului localității Bormida, Daniele Galliano, în care acesta propunea crearea unor fonduri regionale destinate micilor localități afectate de fenomenul depopulării, din aceste fonduri urmând a se oferi stimulente celor care ar fi urmat să se mute în localitățile afectate de depopulare.

Această informaţie a făcut înconjurul lumii, pe lângă bonusul de 2.000 de euro spunându-se că primăria din Bormida oferă un loc de muncă și chirie ieftină.

În urma acestor materiale, în numai o săptămână, Primăria Bormida a primit 17.000 de cereri din partea persoanelor interesate să se mute în localitate.

„Numeroasele cereri primite sunt o dovadă de cât de mulți oameni sunt într-o situație dificilă în țară”, a declarat primarul.

Primarul a reacţionat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Nu putem oferi bani și nici locuri de muncă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De altfel, în presa locală, primarul a transmis că mesajul său a fost interpretat greşit„Numeroasele cereri primite sunt o dovadă de cât de mulți oameni sunt într-o situație dificilă în țară”, a declarat primarul.

Totodată, pe site-ul primăriei a fost postat în italiană şi în engleză un text în care se fac mai multe precizări.

„Alocarea de locuințe municipale va avea loc printr-un anunţ care va fi publicat pe site-ul instituției în aproximativ două luni. Pentru a fi informaţi consultaţi site+ul www.comune.bormida.sv.it. În ceea ce privește bonusul de 2.000 de euro, pentru moment este un proiect care sperăm că vom fi capabili de a-l realiza, în 2018, cu ajutorul regiunii Liguria. Din păcate, şi aici ne confruntăm cu criza de locuri de muncă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri