Primele imagini cu teroriştii în benzinărie

Data publicării:
OOO

Pe de altă parte, noi informaţii şi noi imagini apar din timpul atacurilor de săptămâna trecută, precum şi din timpul intervenţiilor antiteroriste. Unele dintre aceste imagini şocante sunt din timpul jafului dat de fraţii Kouachi într-o benzinărie. Într-una din imagini se vede că mijlocul de persuasiune folosit de fraţii terorişti era un lansator de rachete.

Într-una din cele două fotografii captate din imaginile video surprinse de camera de supraveghere din staţia de alimentare poate fi văzut unul dintre fraţii Kouachi, care poartă în spate un lansator de grenade.

În cealalată fotografie, cei doi terorişti par a pune pe tejghea o pungă în care se află provizii. Fotografiile au apărut la scurt timp după ce autorităţile franceze au făcut publice imagini din timpul asaltului asupra tipografiei din Dammartin-en-Goële, unde Şerif şi Said Kouachi au stat baricadaţi timp de 9 ore. Ministerul francez de Interne a făcut publice imagini de la Dammartin şi Vincennes. 

Aşa cum se vede şi din aceste imagini, forţele de ordine s-au pregătit meticulos, pentru a fi sigure că autorii masacrului de la Charlie Hebdo nu scapă din încercuire. Până la urmă, confruntarea armată dintre forţele de ordine şi terorişti nu a putut fi evitată, iar aceştia au murit în schimbul de focuri.

Pe aceeaşi înregistrare dată publicităţii de Ministerul de Interne de la Paris sunt şi imagini de la cea de-a doua criză - luarea de ostatici de la Vincennes. Patru ostatici au murit în magazinul evreiesc din Vincennes. Unul dintre ei, Yoav Hattab, a fost ucis de Amedi Coulibali, după ce omul aflat la cumpărături a încercat să-i ia arma teroristului. „Fratele meu a fost un erou. Fratele meu şi-a iubit aproapele mai mult decât pe el însuşi. A luat arma şi a vrut să salveze vieţi, dar a fost cel care a plătit cu viaţa”, a spus Avishai Hattab, fratele unui ostatic mort la Vincennes. 

17 oameni au murit în atacurile teroriste comise săptămâna trecută la Paris. 12 persoane au fost executate în redacţia publicaţiei CharlieHebdo de fraţii Kouachi. Un al doilea atac a avut loc în sudul capitalei franceze, unde o poliţistă a murit împuşcată de Amedy Coulibali. Tot el a atacat apoi si magazinul evreiesc, incident in care alte patru persoane au fost ucise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri