Regina Marii Britanii a purtat o pălărie asemănătoare steagului UE la ceremonia discursului din Parlament

Data publicării:
regina-steag
FOTO: Twitter

Regina Marii Britanii a purtat la ceremonia de deschidere a sesiunii Parlamentului o pălărie care semăna foarte mult cu steagul Uniunii Europene, scrie Reuters.

regina-steag
FOTO: Twitter

Presa şi internauţii se întreabă dacă alegerea pălăriei albastre imprimată cu flori din aceeaşi culoare cu un mic disc galben în mijloc, asemănătoare stelelor de pe steagul Uniunii Europene a fost simplă coincidenţă sau un mesaj subliminal transmis de suverană, notează News.ro.

„Regina a ţinut discursul în care a subliniat importanţa Brexitului purtând o pălărie care seamănă suspicios de mult cu steagul european”, a scris publicaţia anti-EU, Daily Mail pe Twitter.

Alţi internauţi au realizat însă colaje în care apare imaginea pălăriei reginei alături de cea a steagului UE. Unii cred că a fost un gest deliberat al Reginei Elizabeth a II-a. ”Politică regală subtilă”, a scris Simon Hix, profesor de ştiinţe politice la London School of Economics.

În calitate de şef de stat, monarhul britanic se abţine să ia poziţii publice pe probleme politice. Anul trecut, după ce tabloidul britanic The Sun a scris că regina „a susţinut Brexit", Casa Regală britanică a negat în mod oficial acest lucru şi a făcut plângeri autorităţilor de reglementare a presei, care au decis că articolul a fost o dezinformare.

Regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a a participat, miercuri, la ritualul discursului anual prin care a dat startul lucrărilor Parlamentului. Suverana a fost însoţită anul acesta de prinţul moştenitor, Charles, pentru că prinţul consort este internat în spital, în urma unei infecţii.

Regina, care a stat pe tronul din Camera Lorzilor a purtat o ţinută albastră, asortată cu pălăria atât de comentată, a renunţat la mantia tradiţională, prea grea, iar coroana a stat pe o pernă, alături de ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri