Scriitorul Mario Vargas Llosa, internat din nou cu Covid-19, la 15 luni de la prima infectare

Data publicării:
Mario Vargas Llosa
Scriitorul Mario Vargas Llosa, internat din nou cu Covid-19, la 15 luni de la prima infectare. Foto: Profimedia

Scriitorul Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, se află din nou în spital de sâmbătă, fiind la a doua infectare cu Covid-19, anunţă BFM TV.

La 15 luni de la prima sa spitalizare pentru Covid-19, scriitorul hispano-peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010 şi membru al Academiei Franceze, a fost spitalizat sâmbătă din cauza unor complicaţii legate de Covid-19, au anunţat, luni, copiii autorului în vârstă de 87 de ani.

„Având în vedere interesul mediatic pentru starea de sănătate a tatălui nostru, anunţăm că acesta este internat în spital de sâmbătă, după ce a fost diagnosticat «pozitiv» pentru Covid-19”, au precizat copiii săi, Álvaro, Gonzalo şi Morgana, într-un comunicat.

„Este tratat de profesionişti excelenţi şi însoţit de familia sa”, au adăugat ei, cerând „presei să îi respecte intimitatea”.

Comunicatul nu a precizat în ce spital sau în ce oraş a fost spitalizat autorul, care a devenit cetăţean spaniol în 1993 şi care locuieşte de obicei la Madrid.

Prima sa spitalizare pentru Covid-19, în aprilie 2022, a avut loc în capitala spaniolă, mai notează sursa citată de News.ro.

Vargas Llosa a devenit în februarie primul autor de limbă non-franceză care a intrat în Academia Franceză, fondată în 1635.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri