Turcia interzice emisiunile în care tinerii se cunosc și devin cupluri

Data publicării:
Aftermath of Failed Coup in Turkey Continues
Foto: Gulliver/ Getty Images

Măsurile controversate se ţin lanţ în Turcia. Guvernul a concediat, sâmbătă, aproape 4.000 de funcţionari din justiţie, armată şi învăţământ, îngroşând rândurile zecilor de mii de angajaţi demişi deja după lovitura de stat eşuată din vara anului trecut. Mai surprinzătoare a fost însă decizia de a interzice emisiunile de televiziune în care tinerii se cunosc şi formează cupluri.

Aftermath of Failed Coup in Turkey Continues
Foto: Gulliver/ Getty Images

Autorităţile spun că aceste emisiuni adună mii de plângeri anual şi interzicerea lor este în interesul publicului, căci nu respectă tradiţiile turce şi dăunează instituţiei familiei. De asemenea, tot sâmbătă autorităţile turce au restricţionat şi accesul la enciclopedia online Wikipedia.

Partidul aflat la putere în Turcia este acuzat frecvent că duce ţara în direcţia unui islam conservator. Drumul Turciei spre democrație s-a oprit, cel puțin așa pare la prima vedere. Președintele Recep Erdogan a obținut puteri foarte mari, în urma unui referendum organizat săptămâna trecută. Acum are autoritatea să numească în mod direct miniștri, judecători, șefi ai serviciilor secrete, birocrați cu rang înalt și lista poate continua. Mai are de asemenea capacitatea de a emite legi prin decret.

Recep Tayyip Erdogan a reuşit deja în ultimii ani să transforme o poziţie în mare parte ceremonială într-o bază puternică de putere, lansând o campanie masivă de epurare a disidenţilor, care s-a intensificat după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie 2016. Peste 47.000 de persoane au fost arestate după puciul eşuat, iar aproape 200 de jurnalişti sunt în spatele gratiilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri