Un om fără adăpost, considerat erou în Regatul Unit. Mărturia emoţionantă după masacrul de la concert

Data actualizării: Data publicării:
steve erou manchester

Un om fără adăpost este considerat erou de întreg Regatul Unit, după ce a sărit în ajutorul tinerilor răniţi în masacrul de la concert. De altfel, locuitorii din Manchester au dat dovadă de un sprijin extraordinar în faţa tragediei. Oamenii care locuiesc în apropierea arenei i-au cazat pe cei care au asistat la concert, până când s-au calmat şi au putut să plece către casele lor.

Sunt momentele de dinainte de atac. Manchester Arena răsuna de vocile a mii de copii, fericiţi că pot cânta alături de artistul lor favorit. Când muzica s-a oprit, a fost înlocuită de strigăte de disperare. Un om al străzii a auzit totul şi a sărit imediat în ajutorul victimelor.

Steve, eroul de la Manchester: „Erau foarte mulţi copii, foarte mulţi copii plini de sânge, plângeau şi strigau. A trebuit să le scoatem cuie din braţe şi câteva de pe faţa unei fetiţe. O femeie era tăiată pe o parte, aşa că a trebuit să îi ţin picioarele ridicate şi apoi a venit un tip de pe ambulanţă şi un pompier şi au avut ei mai apoi grijă de ea. Noi doar i-am ţinut picioarele ridicate pentru că ne gândeam că va sângera până la moarte”.

Gestul său i-a impresionat pe britanici. Aceştia au început să se mobilizeze pe reţelele sociale pentru a-l răsplăti pe Steve, eroul de la Manchester, pentru curajul său. Sunt numeroase apeluri să îi fie găsită o casă şi un loc de muncă. Mulţi cer să fie decorat.

Steve, eroul de la Manchester: „Trebuia să îi ajut, dacă nu aş fi făcut-o, nu aş mai fi putut trăi cu mine, dacă le-aş fi întors spatele copiilor. Doar pentru că sunt om al străzii, nu înseamnă că nu am suflet, că nu sunt tot om. Aveau nevoie de ajutor. Îmi place să cred că şi pe mine m-ar ajuta cineva dacă aş avea nevoie de asta. O faci din instinct atunci când cineva are nevoie de ajutor.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri