Walkie Talkie, turnul fierbinte din Londra care topeşte caroserii. Razele reflectate de geamurile clădirii sperie localnicii

Data publicării:
turn walkie talkie

La Londra, o clădire a stârnit frica locuitorilor din vecinătate şi trecătorilor. Până acum, turnul numit Walkie Talkie a reuşit să topească o caroserie de maşină şi să găurească şaua unei biciclete, iar acestea nu sunt singurele bunuri compromise în preajma lui. Explicaţia este că pereţii din sticlă ai turnului au formă concavă, iar ansamblul acţionează exact ca o lupă care concentrează razele soarelui.

Pare un turn de birouri ca toate altele, însă forma sa arcuită transformă razele de soare în adevărate lasere. Un englez şi-a găsit o parte a caroseriei maşinii topită de lumina puternică, iar altul şi-a găsit bicicleta cu şaua găurită de căldura infernală.

În ultimele două săptămâni, razele au fost foarte intense, în special în jurul prânzului – pe la ora 1:15. Ieri, oamenii au văzut cum şaua acestei biciclete ia foc, iar o coloană de fum începuse să se ridice”, povesteşte un locuitor dintr-o clădire vecină.

Un client a spus că avem o problemă foarte serioasă şi ne-a arătat un scaun care ardea. Covorul mirosea urât”, povesteşte şi o chelneriţă.

Un om de ştiinţă a propus ca porţiunile turnului care reflectă lumina să fie acoperite cu o vopsea specială care să reflecte razele soarelui. O altă opţiune ar fi modificarea orientării geamurilor, o variantă extrem de scumpă însă.

Pentru a evita necazurile, ziariştii britanici cu umor propun şi o a treia opţiune: ca oamenii să evite cartierul unde este construit turnul.

Clădirea, opera arhitectului uruguayan Rafael Viñoly, este încă în construcţie şi urmează să fie inaugurată anul viitor.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri