Un american fugit în Donbas pentru a susține efortul invadatorilor ruși a dispărut fără urmă în estul Ucrainei

Data publicării:
Bărbat cu părul alb și șapcă arată o medalie într-o cutiuță roșie
Russell Bentley s-a alăturat invadatorilor încă din 2014, s-a convertit la ortodoxie și era un cunoscut susținător al Rusiei în războiul din Ucraina. Foto: Captură Twitter.

Un cetăţean american care s-a declarat un susţinător al forţelor invadatoare ruse și s-a alăturat efortului propagandist și de război al regimului de la Kremlin a dispărut într-o zonă controlată de Rusia din estul Ucrainei, relatează Sky News.

O căutare este în curs de desfăşurare pentru a-l găsi pe Russell Bentley, a transmis poliţia locală. Bărbatul, originar din statul Texas, a dispărut de luni, dar autorităţile nu au oferit detalii cu privire la ultimul său loc cunoscut sau la circumstanţele în care a dispărut. Presa de stat din Rusia l-a descris pe Bentley ca fiind corespondent de război.

Bentley scria pe blog despre războiul din regiunea ucraineană Donbas încă din 2014.

Veteran al armatei americane, el folosise platforme de crowdfunding pentru a-şi finanţa implicarea în conflictul din Ucraina şi a decis să lupte pentru așa-zisa Republică Populară Doneţk, unul dintre ridicolele cvasi-state inventate de regimul criminal de la Kremlin pe teritoriul Ucrainei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri