Galerie Foto Un avocat influent din SUA e acuzat că și-a omorât soția și fiul. După 3 luni, ar fi angajat un asasin plătit să-l ucidă pe el

Data publicării:
alex murdaugh portret
Alex Murdaugh a fost acuzat că și-a ucis soția și fiul. Foto: Profimedia

Un avocat de top din SUA, care provine dintr-o familie influentă din statul Carolina de Sud, a fost acuzat pentru uciderea soției și fiului său, în urmă cu un an. În timpul anchetei au ieșit la iveală detalii șocante: Alex Murdaugh ar fi angajat un asasin plătit să-l ucidă chiar pe el, pentru ca celălalt fiu să-i încaseze asigurarea de viață. Avocatul a fost acuzat și de o serie de infracțiuni financiare, relatează NBC.

Alex Murdaugh, la tribunal. Foto: Profimedia
Alex Murdaugh, la tribunal. Foto: Profimedia

Margaret Murdaugh, în vârstă de 52 de ani, și fiul cel mic, Paul, în vârstă de 22 de ani, au fost găsiți împușcați mortal în iunie 2021. Alex Murdaugh, care provine dintr-o familie influentă – tatăl și bunicul său au fost procurori în Carolina de Sud – este cel care a anunțat crimele la poliție. El a povestit că s-a întors acasă și i-a găsit pe soția și fiul său morți.

Timp de câteva luni, ancheta poliției nu a dus nicăieri. Dar la începutul lunii septembrie, Murdaugh a sunat la poliție să anunțe că a fost împușcat în timp ce repara o pană de cauciuc pe marginea unui drum.

Poliția a deschis o nouă anchetă, dar în timpul investigației au apărut tot mai multe semne de întrebare.

În primul rând, decesul tatălui lui Murdaugh, la câteva zile după ce Margaret și Paul Murdaugh au fost uciși.

Apoi, demisia avocatului, la scurt timp după incidentul de pe marginea drumului. Murdaugh și-a motivat demisia spunând că l-a afectat moartea familiei sale și că va face tratament pentru dependență de droguri.

Firma de avocatură, în schimb, a emis o declarație în care spune că Murdaugh a demisionat după ce partenerii săi au aflat că și-ar fi însușit ilegal fonduri din firmă.

Fratele său, Randolph Murdaugh IV, care lucra la aceeași firmă, a spus și el într-un comunicat de presă că este „șocat” să afle despre dependența de droguri a fratelui său și faptul că ar fi furat bani.

Polițiștii care anchetau împușcarea lui Murdaugh vin cu o ipoteză neașteptată: ei spun că avocatul a angajat un bărbat să-l omoare, astfel încât fiul său mai mare, Buster, să poată încasa o asigurare de viață în valoare de 10 milioane de dolari.

Bărbatul, identificat drept Curtis Edward Smith, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat sub acuzația de sinucidere asistată, agresiune și atac, posesia unei arme de foc și fraudare a sistemului de asigurări.

Avocatul ar fi încercat să însceneze crima deoarece credea că poliția de asigurare avea o clauză care prevedea că, în caz de suicid, membrii familiei nu ar fi putut încasa banii.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Tot în septembrie, polițiștii au deschis o anchetă penală cu privire la moartea menajerei familiei, Gloria Satterfield. Ea a murit în 2018 în urma a ceea ce s-a crezut inițial a fi un accident – s-a împiedicat și a căzut. Dar în urma „informațiilor adunate” în timpul unei investigații separate care îl implică pe Murdaugh și a solicitării medicilor legiști, cazul a fost redeschis.

În 16 septembrie, Murdaugh a fost acuzat de fraudare a sistemului de asigurări depunerea unui raport fals la poliție. A fost eliberat pe cauțiune, pentru a se putea întoarce la dezintoxicare.

A fost arestat însă după o lună, pentru fraudă financiară. Moștenitorii fostei menajere s-au plâns că nu au primit niciun ban din cei 4,3 milioane de dolari datorați de familia Murdaugh, conform unei înțelegeri secrete semnate după moartea Gloriei Satterfield.

Ancheta cu privire la afacerile lui Murdaugh a dus la zeci de capete de acuzare, inclusiv fals în acte, spălare de bani, infracțiuni informatice și fals informatic. Ar fi fraudat aproape 8,5 milioane de dolari, iar printre victimele înșelăciunilor au fost și prieteni de familie.

În decembrie, avocatul a mărturisit că era sub influența drogurilor atunci când a angajat pe cineva să-l ucidă.

Între timp, însă, Murdaugh și Smith, bărbatul pe care l-a angajat să-l omoare, au fost acuzați că făceau trafic cu oxicodină, un medicament analgezic opioid care se eliberează doar cu rețetă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri