Un bărbat înarmat a luat ostatici 7 angajaţi ai unei companii americane de lângă Istanbul

Data publicării:
Luare de ostatici în Turcia.
Luare de ostatici în Turcia. Foto: Profimedia

Un bărbat înarmat a luat joi ostatici mai mulţi angajaţi ai unei fabrici aparţinând grupului american Procter&Gamble în nord-vestul Turciei, în apropiere de Istanbul, într-un aparent protest împotriva atacurilor Israelului asupra Fâşiei Gaza, a informat poliţia turcă, citată de agențiile internaționale de presă.

Bărbatul neidentificat a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00, a precizat agenția Demiroren, adăugând că ofiţeri de poliţie au ajuns la faţa locului şi au încercat să-l convingă pe bărbat să se predea, relatează Agerpres.

Guvernatorul provinciei Kocaeli se afla în drum spre locul incidentului, potrivit postului NTV.

„Muncitorii au fost evacuaţi din fabrica P&G din Gebze. Şapte muncitori rămân ostatici. Patronul este responsabil de siguranţa lor”, a scris sindicatul Umut-Sen într-un mesaj postat pe reţeaua X.

O fotografie publicată de presa locală arăta în interiorul fabricii un bărbat cu faţa acoperită cu o eşarfă palestiniană şi care purta ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv.

O altă fotografie îl înfăţişa pe bărbat ţinând într-o mână un pistol şi cu cealaltă făcând semnul victoriei în faţa unui perete pe care erau desenate steaguri turceşti şi palestiniene, şi mesajul: „Porţile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri