Video Un comediant care îl parodiază pe Viktor Orban a fost interzis de politicienii fideli premierului maghiar

Data actualizării: Data publicării:
orban sad
Premierul maghiar, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Un umorist din Ungaria care îl imită deseori pe premierul Viktor Orban nu a fost lăsat să-și susțină spectacolul de comedie într-o localitate din sudul țării din motive politice, scrie presa maghiară. Andras Somogyi a fost nevoit să își anuleze reprezentația deoarece nu i-a fost acceptată închirierea unei săli în centrul cultural al orașului Kiskoros.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șeful instituției a transmis în mod deschis că parodiile sale politice nu pot fi permise pe scenă.

Umoristul, care face de ani de zile turnee prin țară cu spectacolul în care îl parodiază pe Viktor Orban, dar și pe mai mulți politicieni și celebrități, le-a spus jurnaliștilor că, deși publicul îl cheamă, se lovește adesea de un zid în orașele conduse de reprezentanți Fidesz, partidul de la putere. I se spune de obicei că nu are unde să își susțină spectacolele și aude adesea scuza că la centrele culturale este totul ocupat pentru următorii ani.

În ceea ce privește spectacolul din Kiskoros, "singurul element de noutate este faptul că motivul real al refuzului a fost oferit cu sinceritate", spune umoristul.

Comediantul susține că "în cele mai multe cazuri, la început mi se spune că sunt bucuroși să fie abordați, iar apoi, când aud numele meu, înghit în sec și spun ceva de genul: «Vom verifica cu directorul instituției și vom reveni la dumneavoastră». Asta înseamnă, de obicei, că nu mai primim niciun răspuns la e-mailurile noastre și nu mai primim niciun telefon. Sau, dacă ne răspund, ne spun să avem puțină răbdare și apoi o iau de la capăt".

Comediantul, care are peste 300.000 de urmăritori pe Facebook, spune că "într-un stat de drept regulile ar trebui să fie aceleași pentru toată lumea - fie se pot face spectacole oriunde, fie nicăieri".

 "În plus, eu sunt un comediant, nu un politician", a mai spus umoristul, care crede că e păcat ca în 2024, în mijlocul Europei, să existe astfel de limitări, încât să nu poți susține un show de comedie oriunde. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri