Video Un commando cu arme Kalașnikov a comis un jaf de 4 milioane de euro pe o șosea din Sardinia. O cameră de bord a filmat începutul

Data actualizării: Data publicării:
jaf
Sursa foto: captură video YouTube / Tiscali News

10 barbați înarmați cu arme automate Kalașnikov au atacat un convoi de transport de valori în Sardinia și au fugit cu 4 milioane de euro, informează presa italiană. Începutul jafului de milioane de euro a fost filmat de camera de bord a unui șofer din trafic, mai exact momentul în care doi dintre atacatori opresc traficul pe șosea amenințâdu-i pe șoferi cu armele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacul a avut loc pe drumul național 131, în apropiere de Siligo. Patru persoane din echipa de securitate care însoțea cele trei mașini cu bani au fost răniți, unul fiind împușcat în picior, iar ceilalți suferind lovituri după impactul mașinii în care se aflau cu un vehicul al atacatorilor. Răniții au fost transportați la spital și sunt în stare bună.

Potrivit lui Michele Mecca, șeful poliției din provicia Sassari, atacatorii au oprit traficul pe șosea, amenințând șoferii cu armele Kalașnikov, apoi au întins pe jos lanțuri și au presărat cuie pe asfalt. Doi kilometri mai departe, au ocupat cele două benzi care mergeau spre Cagliari cu un camion de gunoi, acesta fiind lovit de prima mașina de transport valori.

Hoții au deschis apoi focul asupra celor trei vehicule cu bani, împușcându-l pe unul dintre angajați în picior. Mai departe, au deschis ușile din spate ale fiecărui autovehicul cu ajutorul unui fierăstrău circular și au furat banii. Potrivit Notizie Tiscali, este vorba de 4 milioane de euro.

După jaf, grupul de atacatori a incendiat două autovehicule ca să îngreuneze urmărirea și a fugit de la fața locului cu alte mașini, acestea din urmă fiind găsite incendiate la câțiva kilometri depărtare.

O etapă a jafului de milioane de euro a fost filmată de camera de bord a unui șofer din trafic, mai exact momentul în care doi dintre atacatori opresc traficul pe șosea amenințându-i pe șoferi cu armele. Martorul care a filmat începutul jafului a declarat, pentru La Nuova Sardegna, că bărbații înarmați s-au apropiat de ei și că țipau la șoferi să iașă din mașini, apoi să-și arunce cheile pe jos. Toți șoferii au fugit apoi de la fața locului.

O pungă cu explozibili a fost găsită pe marginea unui drum local care merge în paralel cu drumul național 131, iar poliția a intervenit pentru dezamorsare.

Poliția italiană desfășoară acum o adevărată vânătoare de oameni, iar numeroase filtre au fost instituite pe șosele.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri