Un oficial rus cere recruți pentru frontul din Ucraina, pentru că e în urma planului impus de Kremlin și se teme că va avea probleme

Data publicării:
Militari ruși, văzuți din spate, mărșăluiesc pe un drum
Recruți ai armatei ruse, în cadrul unui exercițiu de luptă. Foto: Profimedia Images

Un oficial rus a spus că soldații mor în număr mare pe frontul din Ucraina, dar că trebuie să recruteze în continuare oameni pentru a-i trimite pe câmpul de luptă, în caz contrar ar putea avea el probleme, potrivit publicației de știri ruse Siberia Realities, citată de Business Insider.

Alexander Avdonin, șeful de recrutare militară din Republica Saha, din estul îndepărtat al Rusiei, a făcut declarația în timpul unei ședințe guvernamentale cu ușile închise, dar o înregistrare video a fost obținută și distribuită de Fundația Anti-război Free Yakutia pe Telegram.

În înregistrare, Avdonin spune că regiunea a recrutat cel mai mic număr de voluntari din toate republicile din districtul militar din Orientul Îndepărtat al Rusiei și că și-au îndeplinit doar o treime din plan.

Pentru a compensa deficitul, el a cerut oficialilor să trimită câte 15 soldați pe săptămână din fiecare dintre cele 36 de districte ale republicii până la sfârșitul anului. În ca contrar, el și alți oficiali locali ar putea avea probleme cu Kremlinul.

„Avem cel mai mic procent, așa că vor fi niște repercusiuni”, a spus el, potrivit unei traduceri făcute de The Moscow Times.

Avdonin a spus că Ministerul Apărării din Rusia, împreună cu Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, verifică zilnic numărul de recrutări și „pun deja întrebări”, conform traducerii publicației.

Avdonin a mai spus că Saha va rata în continuare ținta anuală impusă de Kremlin pentru 2023 cu 20%, urmând să compenseze cifrele în 2024, a relatat presa rusă, citând o altă înregistrare video.

„Ar putea părea că lucrurile au devenit mai ușoare acolo, în prima linie. Dar nu este deloc mai ușor. Băieții mor în tranșee în fiecare zi”, a adăugat Avdonin.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri