Un tablou considerat pierdut în Primul Război Mondial s-ar afla, de fapt, în casa Madonnei

Data actualizării: Data publicării:
Madonna este fotografiată pe covorul roşu la festivalul de film de la Cannes, în 2008
Madonna a cumpărat tabloul la o licitaţie, în 1989. Foto: Profimedia Images

Primarul oraşului francez Amiens i-a cerut Madonnei să împrumute muzeului din localitate un tablou din casa ei despre care se crede că ar fi "Diana şi Endymion", de Jérôme-Martin Langlois, o pânză despre care de credea că a dispărut în Primul Război Mondial, scrie BBC.

Tabloul care o înfăţişează pe zeiţa Diana şi pe păstorul Endymion a fost pictat în 1822 şi achiziţionat de către statul francez în 1873. A fost expus apoi în muzeul din Amiens, începând cu 1878.

În Primul Război Mondial a fost trimis spre păstrare la Luvru, însă când să fie înapoiat, în 1918, nu a mai fost găsit. S-a considerat atunci că lucrarea a fost distrusă în timpul unui bombardament.

Diana si Endymion
Tabloul a fost considerat pierdut după Primul Război Mondial. Foto: Wikimedia Commons

Însă un curator de artă din Amiens a recunoscut pictura după ce a văzut un pictorial cu Madonna, din revista Paris Match, în 2015, în care cântăreaţa a fost fotografiată în casa ei.

Potrivit Le Figaro, cântăreaţa a cumpărat tabloul la o licitaţie din New York, din 1989, pentru suma de 1,3 milioane de dolari.

Tabloul cumpărat de Madonna este cu trei centimetri mai scurt decât originalul, ceea ce înseamnă că ori este o copie foarte bine executată, ori din pânza originală au fost tăiată porţiunea de jos, unde se afla şi semnătura artistului, spun experţii.

Primarul din Amiens, Brigitte Fouré, spune că Madonna nu este bănuită de nicio infracţiune, în legătură cu tabloul dispărut, însă a făcut apel la ea să împrumute măcar pictura pentru ca aceasta să fie expusă din nou la muzeu, mai ales că Amiens candidează pentru poziţia de capitală culturală europeană pentru anul 2028.

"Cu această ocazie aţi putea să ne împrumutaţi tabloul pentru ca localinicii să redescopere această operă de artă şi să se bucure de ea", a spus edilul într-un mesaj către artistă.

Madonna nu a comentat încă cererea edilului din Amiens.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri