VIDEO. Forțele Speciale ucrainene au salvat militari ruși lăsați să moară de comandanții lor, după distrugerea barajului Kahovka

Data actualizării: Data publicării:
ucraina barci
Ruși recuperați din ape, după distrugerea barajului din Herson. Foto: Captură video

Cinci militari ruși au fost salvați de soldați ai Forțelor pentru Operațiuni Speciale ucrainene în regiunea Herson, după ce au fost prinși de inundațiile provocate de distrugerea barajului Nova Kahovka.

Imagini din timpul operațiunii de salvare au fost publicate pe rețelele sociale. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit cotidianului Pravda, comandamentul rus și-a lăsat propriii luptători să moară după distrugerea centralei hidroelectrice Kahovka. Zeci de soldați ruși au rămas izolați de pământ în poziții inundate în regiunea Herson, după ce apa s-a revărsat.

Una dintre aceste poziții se scufunda sub apă, iar mai mulți ruși erau pe cale să se înece. După ce au primit informații despre posibilitatea de a captura soldați ruși, Forțele pentru Operații Speciale s-au deplasat pentru a-i lua.

Cinci luptători ruși au fost încărcați pe bărci. În acele moment, rușii au lovit bărcile din alte poziții, în ciuda faptului că la bord se aflau și „tovarășii” lor.

Sub acoperirea focului de mitralieră, luptătorii Forțelor pentru Operațiuni Speciale au reușit să-i aducă în viață pe toți prizonierii ruși. Niciun ucrainean nu a fost rănit în timpul misiunii.

Militarii ruși capturați au afirmat că aparțin unității Storm Z. Aceste unități sunt recrutate de Ministerul rus al Apărării pe același principiu ca și formațiunea Wagner: ruși condamnați care își ispășesc pedepsele în închisori și cărora li se promite amnistia pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri