VIDEO. Imagini din satelit cu casa în care s-ar fi aflat liderul al-Qaeda atunci când a fost ucis

Data publicării:
Ayman al-Zawahiri, Al-Qaida chief killed in US strike
Zawahiri se afla într-o casa conspirativă din Kabul, americanii l-au identificat pe balconul acesteia, unde a fost lovit în cele din urmă cu o dronă. Foto: Profimedia Images

Statele Unite avertizează că ar putea crește riscul de atacuri teroriste, după uciderea liderului al-Qaeda. Acesta a fost ucis pe terasa reședinței sale din Kabul, într-un atac cu dronă.

Compania Maxar a publicat imagini din satelit cu cartierul bogat din capitala afgană și casa în care se crede că se afla liderul al-Qaeda atunci când a fost lichidat.

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat luni în direct la televiziune moartea liderului Al-Qaeda, egipteanul Ayman al-Zawahiri, ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Afganistan printr-o lovitură aeriană efectuată de o dronă.

„Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri", a spus el într-un scurt discurs de la Casa Albă.

„S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden.

Zawahiri a fost unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care permitea să fie găsit. El a preluat conducerea organizaţiei jihadiste în 2011, după moartea lui Osama bin Laden, ucis de un comando american în Pakistan.

De negăsit de mai bine de zece ani, el era considerat unul dintre creierele atentatelor de la 11 septembrie care au făcut aproape 3.000 de morţi în Statele Unite.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri