Vin Diesel, acuzat de agresiune sexuală de o fostă asistentă. Incidentul ar fi avut loc în timpul filmărilor pentru „Fast & Furious”

Data actualizării: Data publicării:
vin diesel
Avocatul lui Vin Diesel spune că el neagă acuzațiile. FOTO: Profimedia Images

Starul din franciza „Fast & Furious” Vin Diesel a fost acuzat de agresiune sexuală şi crearea unui mediu de lucru ostil, într-un proces deschis de o fostă asistentă a sa, relatează CNN.

Acţiunea civilă, deschisă joi la Curtea Superioară din Los Angeles şi obţinută de CNN, are la bază un incident din 2010, în care fosta asistentă a lui Diesel, Asta Jonasson, susţine că acesta a forţat-o, într-o cameră de hotel din Atlanta, şi s-a masturbat în faţa ei.

În plângere se arată că Diesel a ignorat „declaraţiile clare de non-consimţământ” ale lui Jonasson şi după ce ea „a ţipat şi a fugit spre baia apropiată”, el „a imobilizat-o la perete cu corpul său”.

„Vin Diesel neagă categoric aceste afirmaţii, în totalitatea lor. Aceasta este prima dată când aude despre această plângere veche de 13 ani şi făcute de o angajată de nouă zile, potrivit rapoartelor”, a arătat, vineri, Bryan Freedman, un avocat al lui Diesel, într-o declaraţie pentru CNN.

Jonasson îl dă în judecată pe Diesel, împreună cu compania sa One Race Productions, şi cu sora lui Diesel, Samantha Vincent, pentru agresiune sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil, supraveghere neglijentă şi concediere abuzivă, între altele.

Jonasson susţine că Samantha Vincent, preşedintele de la acea vreme al companiei lui Diesel One Race, a sunat-o „la doar câteva ore” de la presupusa agresiune şi „a concediat-o”.

Ea cere o pedeapsă civilă de 10.000 de dolari pentru fiecare acuzaţie, plus daune punitive nespecificate, potrivit plângerii.

„Nimeni nu este prea faimos sau prea puternic ca să se sustragă justiţiei. Sperăm că decizia ei curajoasă de a ieşi în faţă ajută la crearea unor schimbări de durată şi le dă putere altor supravieţuitori”, a declarat Claire-Lise Kutlay de la Greenberg Gross LLP, avocata lui Jonasson.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri