Asistenta care a încurcat doi nou-născuţi la externare, dându-i altor familii, sancţionată cu scăderea salariului

Data actualizării: Data publicării:
nou-nascut pe un pat
O femeie care a născut la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este copilul ei. Foto: Shutterstock

Asistenta care a încurcat doi nou-născuţi la externare, dând copiii altor familii, a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a unităţii sanitare cu tăierea a 10% din salariu, pentru o perioadă de trei luni. În plus, femeia nu mai are voie să intre în contact cu pacienţii, ocupându-se de proceduri administrative.

Comisia de disciplină din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a sancţionat-o cu scăderea a 10% din salariu, pentru o perioadă de trei luni, pe asistenta din cadrul maternităţii din Ploieşti care, în luna februarie, a dat doi nou-născuţi altor familii, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, Bogdan Nica.

„Asistenta nu mai lucrează cu pacienţii, ci întocmeşte documente. Măsura este valabilă pentru o perioadă de cel puţin trei luni, timp în care se derulează ancheta administrativă la nivelul spitalului”, a precizat Bogdan Nica.

Potrivit acestuia, fapta comisă de cadrul medical constituie „abatere gravă”.

Managerul unităţii sanitare a primit de la una dintre familiile căruia i-a fost încredinţat un alt copil decât al lor o plângere, aceeaşi familie depunând o sesizare cu acelaşi obiect şi la Ministerul  Sănătăţii. 

Incidentul a avut loc în ziua de 12 februarie, când o femeie care a născut la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este, de fapt, copilul ei. Femeia s-a întors imediat în spital, iar cadrele medicale au constatat că fusese făcută o confuzie, femeia primind la externare un alt bebeluş, o fetiţă care a aceleaşi nume şi prenume cu a ei. Fetiţa femeii fusese dată la externare unei alte familii, care părăsise recent spitalul şi care a fost întoarsă din drum, fiecare dintre cele două mame primindu-şi copilul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri