„Vom da inamicului o lovitură mortală”. Coreea de Nord anunță că e momentul să fie „mai pregătită ca oricând” de război

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un merge în fața unei rachete uriașe
Foto: Profimedia Images

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, a vorbit din nou de război, spunând că țara sa ar trebui să fie „pregătită mai mult ca oricând” de un conflict militar, „având în vedere situația geopolitică instabilă”, conform agenției de presă de stat de la Phenian, citată de Reuters.

Kim Jong Un a făcut aceste remarci cu ocazia unei vizite la principala academie militară din Coreea de Nord, universitatea militară şi politică Kim Jong Il, care poartă numele tatălui său mort în 2011.

Coreea de Nord şi-a intensificat, în ultimii ani, eforturile de producție de armament şi şi-a întărit relaţiile militare şi politice cu Rusia, existând suspiciuni că ar ajuta regimul criminal de la Kremlin în războiul acestuia cu Ucraina, pentru a primi în schimb ajutor în proiecte militare strategice.

„Dacă inamicul optează pentru o confruntare militară cu RPDC (numele oficial al dictaturii nord-coreene - n. red.), aceasta va da inamicului o lovitură mortală, mobilizând toate mijloacele de care dispune”, le-a spus Kim studenţilor şi personalului didactic, potrivit KCNA.

„Prezentând situaţia internaţională complicată şi situaţia militară şi politică incertă şi instabilă din jurul RPDC, Kim a afirmat că acum este momentul de a fi pregătiţi de un război mai riguros decât oricând înainte”, a transmis KCNA.

Kim Jong Un a supervizat, la începutul lui aprilie, un test al unei noi rachete balistice hipersonice cu rază medie de acţiune utilizând combustibil solid, despre care analiştii afirmă că va întări capacitatea ţării de a desfăşura rachete, într-un mod mai eficient decât în cazul celor cu combustibil lichid.

Coreea de Nord a acuzat SUA şi Coreea de Sud că „provoacă tensiuni militare” prin organizarea a ceea ce a calificat drept „manevre de război”, referindu-se la faptul că cele două state aliate au desfăşurat, în ultimele luni, exerciţii militare de mai mare intensitate şi amploare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri