Intervenție dificilă pe Dunăre: 6 marinari, salvați din buncărul unei nave, după ce s-ar fi intoxicat cu gazele de la o motopompă

Data publicării:
operatiune de salvare
Intervenție dificilă pe Dunăre: 6 marinari, salvați din buncărul unei nave, după ce s-ar fi intoxicat cu gazele de la o motopompă. Foto: ISU Delta

Misiune dificilă de salvare pe Dunăre. Şase marinari de origine străină au fost scoși de pompieri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din buncărul unei nave, după ce aceştia s-ar fi intoxicat cu gazele produse de o motopompă, informează ISU Delta Tulcea.

 

Potrivit sursei citate, vineri seară, în jurul orei 23,00, pompierii tulceni au fost solicitaţi prin apel la 112 să intervină pe o navă sub pavilion Comores, acostată pe Braţul Tulcea la mila marină 36, pentru extragerea a şase marinari care se aflau în stare de inconştienţă într-un buncăr al navei.

La faţa locului s-au deplasat cinci subofiţeri cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o ambarcaţiune IB5, o ambulanţă navală din cadrul SAJ Tulcea, o ambulanţă navală privată şi un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Tulcea cu doi agenţi de poliţie.

În urma recunoaşterii făcută de pompieri în buncărul indicat de echipajul navei şi după ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului, după care au fost extrase rând pe rând şi transbordate pe ambarcaţiunile navale care l-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate, menţionează ISU.

Doi dintre cei şase marinari salvaţi au refuzat transportul la spital. Dintre cele patru victime transportate la spital, una a fost predată echipajului medical inconştientă, celelalte trei fiind conştiente.

La misiune au participat 16 salvatori, cadre medicale de primă intervenţie şi a Poliţiei de Frontieră Tulcea care, în mai puţin de o oră au reuşit să acorde primul ajutor victimelor, să le extragă din mediul în care au fost găsite şi să le transporte la spital, precizează ISU Tulcea.

Potrivit sursei menţionate, trei dintre victime sunt de origine siriană, două de origine indiană şi una de origine egipteană. Marinarul preluat în stare de inconştienţă este sirian.

Cauza probabilă de intoxicare a fost identificată ca fiind gazele produse de o motopompă aflată în funcţiune în zona în care marinarii îşi desfăşurau activitatea, arată ISU Delta Tulcea.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri