Mărturii șocante ale femeilor păcălite de Gregorian Bivolaru, arestat în Franța: „Îmi spuneam că trebuie să-l văd drept ființă divină”

Data actualizării: Data publicării:
Guru Bivolaru retinut
Gregorian Bivolaru. FOTO: Inquam Photos

Mărturii șocante din dosarul lui Gregorian Bivolaru au apărut în presa franceză. Anchetatorii au descoperit că gruparea condusă de „guru” acționa ca o rețea internațională de proxenetism. Femei din diverse țări au fost păcălite să se prostitueze și să facă videochat, deoarece Bivolaru și complicii lui ziceau că este calea către cunoaștere spirituală. Doar în Franța, organizația condusă de „guru” avea sute de membri.

Modul în care acționa gruparea din Franța a lui Gregorian Bivolaru i-a șocat pe anchetatorii francezi care se ocupă de caz. O sursă apropiată anchetei a declarat, pentru France Presse, că întreg dosarul este o nebunie. Gruparea lui Bivolaru era un grup mafiot care folosea idei filosofice ca să ascundă adevărata activitate, anume proxenestismul. Detaliile șocante nu se opresc aici. Femeile care cădeau în capcana lui Gregorian Bivolaru erau duse în diverse case deținute de acesta. Aici erau îndoctrinate prin tehnici de manipulare mentală. Erau învățate că satisfacerea lui Bivolaru era țelul lor suprem.

Femeile își plăteau chiria prin servicii sexuale. Erau nevoie să facă videochat explicit și filme porno, în Franța sau în străinătate, au mai explicat anchetatorii. Bărbații care se alăturau grupului erau nevoiți să presteze activități fizice.

Diversele părți ale organizației din Franța a lui Bivolaru erau separate, ca să nu știe una de cealaltă. Este o tactică folosită adesea de grupările de crimă organizată ca să se protejeze de poliție. 

Dar, de data aceasta, poliția franceză s-a dus direct după șeful rețelei, Gregorian Bivolaru. Acesta a fost luat de poliție din casa lui de lângă Paris. În paralel, au fost făcute descinderi și în alte orașe din Franța și au fost arestate alte 40 de persoane, inclusiv lideri ai rețelei.

În total, 175 de polițiști au participat la această operațiune vastă. Totodată, au fost salvate 26 de femei, care au fost găsite în casele organizației lui Bivolaru. Autoritățile din Franța au început să-l ancheteze pe guru în iulie 2023. Gregorian Bivolaru și complicii săi sunt acuzați de trafic de persoane, formarea unui grup infracțional organizat, viol și răpiri, printre altele.

„Cum am ajuns, mi-au făcut fotografii și videoclipuri nud”

Presa franceză a obținut mărturii alea victimelor lui Bivolaru. Numele lor au fost schimbate pentru siguranța acestora.

Pentru Silke, o tânără din Germania, totul a început în octombrie 2019 în Rishikesh, cu un curs introductiv susținut de Mahasiddha, una dintre zecile de asociații afiliate federației Atman. Tânăra, care atunci avea 21 de ani, a fost atrasă de discursul despre sexualitate, combinat cu o puternică doză de spiritualitate în care se regăseau zeii hinduși și îngerii creștini.

„Vin dintr-o familie de atei și toate acestea au fost interesante și intrigante pentru mine. De asemenea, eram într-o perioadă în care mă simțeam vulnerabilă pentru că tocmai abandonasem facultatea și căutam un scop în viața mea,” a povestiti Silke pentru liberation.fr.

S-a alăturat sectei și a trăit alături de membrii acesteia timp de trei ani în Germania. Mai târziu, a ajuns în România, unde a fost invitată la cea mai importantă tabără de vară organizată de MISA la Costinești, înființată de Gregorian Bivolaru în 1990. „Cum am ajuns, mi-au făcut fotografii și videoclipuri nud”, își amintește Silke.

„Apoi m-au întrebat când vreau să-l cunosc pe Grig”, porecla dată lui Gregorian Bivolaru. „Și nu poți refuza nimic, pentru că dacă o faci, vei fi dat afară din tabără,” spune tânăra.

În timpul aceste tabere, femeile erau nevoite să asculte povești explicite despre relații sexuale și obligate să participe la orgii.

Organizația MISA a negat că a făcut fotografii nud și a transmis că a cerut imagini în costum de baie, „pentru a arăta transformările fizice și armonia corpului care se obțin prin practicarea Hatha Yoga” și descrie organizarea orgiilor drept un „mit”.

„M-a pus să-i beau urina și a băut-o pe a mea”

Stella, o englezoaică, a povestit că l-a întâlnit pe Bivolaru la Paris. Alături de alte femei, Stella a ajuns la o benzinărie  din Paris, unde doi români au urcat-o într-o dubă și i-au pus pe cap ochelari opaci și o pălărie pentru a o împiedica să vadă unde merge. A fost dusă la o vilă de la marginea Parisului.

„Mi-au căutat în geantă și mi-au luat pașaportul, cardurile și telefonul, pe care le-au învelit în folie de aluminiu”, a povestit Stella. De asemenea, femeia a fost obligată să semneze numeroase documente care garantează că nu a fost violată sau traficată.

Timp de două săptămâni cât a stat la Paris, femeii i s-a permis să iasă singură o singură dată din casă și să sune o singură dată familia, în timpul unei conversații controlate de români, care i-au interzis să spună unde se află.

Femeia a povestit și cum a decurs prima întâlnire cu Bivolaru: „Când l-am văzut, mi-am spus că este slab și bătrân și că nu vreau să mă culc cu el. Însă, în același timp, auzeam în capul meu această voce îndoctrinatoare, care îmi spune că sunt superficială, că trebuie să-l văd drept o ființă divină și că aceasta este o mare oportunitate pentru mine.”

„În timpul penetrării, am ținut ochii închiși și mi-am spus că meditez”, spune Stella. Dar cel mai important lucru pentru el este să bea urina. Apoi m-a pus să-i beau urina și a băut-o pe a mea. Și apoi s-a întins și a adormit.

Silke l-a cunoscut și ea pe Gregorian Bivolaru în această vilă din Paris și a povestit că ce a șocat-o cel mai mult a fost să văd o minoră acolo. „Era o fată de 16 ani și a venit cu mama ei, care locuia de zeci de ani la școală”, spune Silke. Gregorian Bivolaru a țipat la ea, pentru că fata nu a vrut să-l satisfacă oral, a povestit Silke.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri