Video O bubuitură misterioasă a creat panică în Buzău. Momentul în care pereții unei case se cutremură a fost surprins de o cameră video

Data publicării:
bubuitura buzau
Sursa foto: captură video YouTube / Auraș Tereacă

O bubuitură puternică, produsă luni seara în Buzău, a creat panică printre oamenii. Zgomotul a fost atât de puternic, încât a produs o undă de șoc ce s-a resimțit în mai multe comune situate pe o rază de 30 de kilometri, scrie Reporterbuzoian.ro. Autoritățile județene spun că nu a fost înregistrată nicio explozie în județ și că, cel mai probabil, a fost vorba de un boom sonic.

Incidentul a avut loc la ora 21:17. În liniștea serii, s-a auzit o bubuitură asurzitoare. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din Gherăseni, comună situată la aproape 20 de kilometri de municipiul Buzău.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imagini se poate observa că zgomotul provoacă o vibrație puternică, resimțită la nivelul clădirii. La scurt timp de la incident, pe rețelele sociale oamenii au început să-și dea cu părerea: unii au zis că ar putea fi vorba de rachete antigrindină, alții despre un boom sonic. 

Contactat de jurnaliștii Digi24.ro, și prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea spune că, cel mai probabil, a fost vorba un survol de viteză supersonică.

"Ceea ce pot confirma e ce nu s-a întamplat. Sigur nu s-a întâmplat niciun accident, nu a fost nicio explozie, niciun eveniment deosebit care să intre în sfera Comitetului Județean de Urgență. Am făcut o scanare a situației, la ora 21:20, și ipotezele luate în calcul s-au infirmat. Acel zgomot a existat, e confirmat din mai multe surse, de mai mulți oameni care au auzit bubuitura. Bănuiala noastră este că a fost un survol de viteză supersonică, undeva la limita județelor Buzău și Brăila", a declarat, pentru Digi24.ro, Daniel Țiclea.

La nici 30 de kilometri de municipiul Buzău se află Baza Aeriană Boboc. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri