Galerie Foto O sportivă de 81 de ani din Cluj-Napoca a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

Data actualizării: Data publicării:
romani la cm inot doha
Maier Orosz Judith a doborât 3 recorduri naționale la Campionatele Mondiale de Natație Masters din Doha. Sursa foto: Club Sportiv Universitatea Cluj-Napoca

O sportivă de 81 de ani din Cluj, care provine dintr-o familie cu tradiție de 100 de ani în natație, a reușit o performanță uriașă la Campionalele Mondiale de la Doha. Maier Orosz Judith a câștigat 4 medalii de aur și a reușit să doboare și 3 recorduri naționale, anunță reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

În competiția de natație care a avut loc săptămâna trecută în Aspire Dome din Doha, Maier Orosz Judith a reprezentant Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca, la categoria de vârstă 80-84 de ani.

Sportiva antrenată de Philgas Șoit a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în probele de 50 și 200 de metri bras, respectiv 400 de metri mixt - toate cu noi recorduri naționale. Românca a obținut aur și în proba de 100 de metri bras.

"Doamna dr. Maier Orosz Judith continuă astfel o tradiție începută în anii 1925 – 1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca, întemeietorul Școlii Sportive Clujene și fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea. De asemenea sora sa, regretata dr. Flora-Orosz Ecaterina a câștigat 30 de campionate naționale, a doborât 40 de recorduri ale României, la 13 ani a devenit maestru al sportului mai apoi trecându-și în palmares 6 medalii de aur la Campionatele Mondiale Masters, trei medalii de aur la Campionatele Europene și înregistrând 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă", au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Sursa foto: Club Sportiv Universitatea Cluj-Napoca
Sursa foto: Club Sportiv Universitatea Cluj-Napoca

În competiția de la Doha, clubul "U" Cluj-Napoca a fost reprezentant și de Vlad Dobra, la categoria de vârstă 30-34 de ani. Sportivul român a reușit să obțină locul 6 la 50 și 100 de metri spate, respectiv 400 de metri mixt.

La Campionatele Mondiale de Natație de la Doha au participat, în total, peste 2.500 de sportivi din toată lumea, la 14 categorii de vârstă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri