Proiect: Accesul copiilor sub 16 ani în social media, doar cu acordul explicit al părinţilor

Data publicării:
tiktok
Proiect: Accesul copiilor sub 16 ani în social media, doar cu acordul explicit al părinţilor. Foto: Shutterstock

Nicoleta Pauliuc, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, a anunţat că a lansat în dezbatere un proiect de iniţiativă legislativă lansat de organizaţie, menit să protejeze copiii de pericolele din mediul online. Proiectul prevede că accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi.

„Propunerea #OFL este aceea ca accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi. În felul acesta, vrem să le oferim părinţilor un instrument prin care să aibă ei puterea de a stabili ce au şi ce nu au voie să facă propriii copii în spaţiul online.

Denumită „Protejăm viitorul”, campania vrea să încurajeze un dialog cu toţi factorii de decizie sau grupurile interesate: părinţi, profesori, copii, societate civilă, psihologi şi medici, firmele din big tech, dar şi instituţii ale statului sau decidenţi politici. Nu ne dorim o lege promovată pe repede înainte, ci o dezbatere reală pentru a găsi cele mai bune soluţii.

O asemenea legislaţie, în concordanţă cu ce se întâmplă în alte state cu democraţii consolidate (SUA, Franţa, Marea Britanie sau Germania), vizează contracararea pandemiei de tulburări psihologice generată de supraexpunerea la ecrane, descurajarea teribilismului din spaţiul online şi stoparea unor fenomene infracţionale,” a transmis Nicoleta Pauliuc pe pagina de Facebook.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri